A jobb nagylábujjába került a motivációs beszéd a Bayern München edzőjének

2024. március 6. – 11:19

A jobb nagylábujjába került a motivációs beszéd a Bayern München edzőjének
Thomas Tuchel – Fotó: Angelika Warmuth / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Belesérült a játékosainak tartott motivációs beszédébe Tomas Tuchel, a Bayern München focicsapatának vezetőedzője a Lazio elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő párharc visszavágója előtt. A beszéd átment, a német klub 3-0-ra legyőzte az olasz csapatot, és a bejutott legjobb nyolc közé.

Tuchel csak a meccs után árulta el, hogy valószínűleg eltörte a lábujját, amikor az öltözőben tartott beszéde közben belerúgott egy szekrényajtóba. Ezért sétált ki nehézkesen a kispadra, és ülte végig az összecsapást.

„A motivációs beszéd a jobb nagylábujjamba került”

– mondta a német szakember, hozzátéve: a játékosok biztos gondolkodtak azon, hogy miért üli végig a kilencven percet. A helyszínen ugyan ellátták, de nem merte levenni a cipőjét, mert attól tartott, nem tudja majd visszavenni.

A szezon végén távozó tréner beszéde mindenesetre megtette a hatását, a német csapat Harry Kane góljával már a 38. percben ledolgozta a Rómában összeszedett hátrányát, majd a szünet előtt Thomas Müller növelte a bajorok előnyét. Kane a 66. percben újabb gólt szerzett, a Bayern pedig 3-1-re nyerte meg a párharcot, és biztosította helyét a legjobb nyolc között.

A Bayern pocsék formában van az elmúlt időszakban: az elmúlt egy hónapban játszott hat találkozóján csupán a második győzelmét aratta kedden. A továbbjutás azért is lehet fontos a klubnak, mert német bajnokságban 11 pontos hátrányban vannak a listavezető Bayer Leverkusennel szemben, a Német Kupából pedig már kiestek. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!