Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy 16 éves fiú az Újpest–Fradi-meccsen, a rendőrség eljárást indított

2024. február 27. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Büntetőeljárás indult a vasárnapi Újpest–Ferencváros-mérkőzésen égési sérülést szenvedett szurkoló ügyében – írta az Atv.hu.

Ahogy az a derbiken megszokott, a drukkerek ezúttal is pirotechnikai bemutatót tartottak a lelátón, több fáklyát is meggyújtottak. Eközben az Újpest egyik fiatal, 16 éves szurkolója súlyos égési sérüléseket szenvedett, mert egy pirotechnikai eszköz a nyakába esett, amitől meggyulladt a ruhája. A tüzet a mellette álló szurkolótársai oltották el.

Az esettel összefüggésben a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, az ügy összes körülményének tisztázása folyamatban van.

A megégett szurkoló édesanyja eljuttatott egy levelet az ATV-hez, amiben azt írta, a fia nyaka teljesen, a felső teste szórtan égett meg, és még a hasán is vannak mély égési sérülések. Az édesanya szerint felülről eshetett a pirotechnikai eszköz a fia nyakába, elégett a pólója, pulóvere és részben a kabátja is.

„Nem a szituációra haragszunk elsősorban, hanem arra, hogy sok felnőtt sajnálta szóban, több rendőr is látta, együttérzően szólt hozzá, de senkinek nem jutott eszébe, egyetlen felnőttnek sem, hogy segítséget, mentőt hívjon. A 15 éves osztálytársa öntötte le a becsapódáskor folyadékokkal, csapkodta pulcsival, majd a WC-ben vízzel locsolta. Sokan végignézték, sokan sajnálták, de nem tettek semmit” – írta az édesanya.

Állítása szerint a helyszínen lévő mentősök elhajtották a fiút, mondván, menjen a Honvédkórházba, mert a stadionban nem tudják ellátni. Végül a gyereket szülei vitték a Balesetibe, ahol ellátták. „Feljelentést tettünk a másodfokú égés és a mentő segítségnyújtásának elmulasztása miatt” – tette hozzá a szülő.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a 24.hu-nak azt közölte, hogy a „sérült maga jelentkezett a rendezvényt biztosító mentőegységnél, majd vizsgálat közben eltávozott, így kórházba szállításra nem került sor”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!