Megvan, milyen sorrendben játssza meccseit a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

2024. február 9. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar futballválogatott szeptember 7-én Németország vendégeként kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája 2024/25-ös kiírásában – írta az MTI.

Csütörtökön, a párizsi sorsoláson dőlt el, hogy Hollandia, Németország és Bosznia-Hercegovina lesz a magyar válogatott ellenfele a következő Nemzetek Ligája-szezonban. Az MLSZ pénteki tájékoztatása szerint ebben a sorrendben rendezik a meccseket:

 • 1. forduló (szeptember 7.):
  Németország–Magyarország
 • 2. forduló (szeptember 10.):
  Magyarország–Bosznia-Hercegovina
 • 3. forduló (október 11.):
  Magyarország–Hollandia
 • 4. forduló (október 14.):
  Bosznia-Hercegovina–Magyarország
 • 5. forduló (november 16.):
  Hollandia–Magyarország
 • 6. forduló (november 19.):
  Magyarország–Németország

Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőben a 2025. június 4. és 8. között sorra kerülő négyes döntőért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.

A Nemzetek Ligájából ugyan kijutni nem lehet a 2026-os világbajnokságra, de az NL-lel közvetetten mégis megkezdődik az európai selejtezősorozat a két év múlva esedékes vb-re. A 2025-ben sorra kerülő vb-selejtezőkön a 12 csoport győztese kijut majd a vb-re, míg a másodikok pótselejtezőt játszhatnak. Utóbbiakhoz csatlakozik az NL-ből a négy legjobb olyan csoportgyőztes, amelyik a vb-selejtezőkön nem végzett a legjobb kettő között. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországot is magában foglaló A divízió csoportgyőztesei mindenképpen legalább a pótselejtezőben érdekeltek lesznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!