A hollandokkal és a németekkel húzták össze Magyarországot a Nemzetek Ligájában

2024. február 8. – 18:50

A hollandokkal és a németekkel húzták össze Magyarországot a Nemzetek Ligájában
Szoboszlai Dominikék idén háromszor is találkoznak a németekkel – Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Negyedik alkalommal rendezik meg idén ősszel a Nemzetek Ligája küzdelmeit, csütörtök este Párizsban elkészítették a divíziók csoportbeosztásait. Magyarország bravúros teljesítménnyel, az angolok kétszer legyőzésével az A divízióban maradt 2022-ben, és most is a legjobbak közül kapott ellenfeleket.

Az UEFA változtatott az előző kiíráson, az A divízióban a legjobb nyolc csapat különmeccset vív azért, hogy bekerülhessenek a legjobb négy közé. Ha ez a szabály életben van az előző sorozatban, akkor a magyar csapatra várt volna még egy meccs. A Nemzetek Ligájából ezúttal is el lehet jutni a világbajnoki pótselejtezőre.

A csoportbeosztást Juan Mata készítette el, már csak azért is, mert a legutóbbi győztes Spanyolország volt.

  • 1-es csoport: Horvátország, Portugália, Lengyelország, Skócia
  • 2-es csoport: Olaszország, Belgium, Franciaország, Izrael
  • 3-as csoport: Hollandia, Magyarország, Németország, Bosznia-Hercegovina
  • 4-es csoport: Spanyolország, Dánia, Svájc, Szerbia

Marco Rossi válogatottja a németekkel az előző kiírásban is összekerült, és a hazai döntetlen után idegenben Szalai Ádám sarkazásával 1-0-ra nyert. Mivel a két válogatott az Európa-bajnokságon is ugyanabban a csoportban szerepel, néhány hónap alatt háromszor is találkozik. A hollandok a négy legjobb csapat közé jutottak 2022-ben, a bosnyákok a B divízióból jutottak fel.

A meccseket három hónap alatt le is játsszák. 2024 szeptemberben lesz két forduló, utána októberben, majd novemberben újabb kettő. 2025-ben pedig a vb-selejtezőket rendezik. Egy jó szerepléssel a vb pótselejtezője is elérhető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!