Az éremesélyes Vas Blanka nem indul a szombati terepkerékpáros világbajnokságon

2024. február 2. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

Betegség miatt nem indul a szombati terepkerékpáros (ciklokrossz) világbajnokságon Vas Blanka. Csapata, az SD Worx-Protime arról számolt be, hogy a magyar kerékpáros megbetegedett, és több napja vírusfertőzéssel fekszik az ágyban. „Az indulás nem jöhet szóba” – mondta Lars Boom, Vas Blanka edzője a holland Wielerflits portál beszámolója szerint.

„Nagyon szomorú, hogy Blanka nem indulhat a világbajnokságon” – folytatta Boom. „Miután kulcscsonttörés miatt kihagyta a téli ciklokrossz-szezon egy részét, a formája éppen időben tért vissza ahhoz, hogy a világbajnokságon jó teljesítményt tudjon nyújtani. Azonban Blanka az elmúlt napokban betegen feküdt az ágyban” – mondta.

A 22 éves magyar bringás jó eredményeket ért el a világkupa-sorozat legutóbbi állomásain: január 21-én 5. lett Benidormban, múlt hétvégén pedig 2. lett a hoogerheidei versenyen, így joggal lehetett abban bízni, hogy a csehországi Táborban rendezett világbajnokságon is éremért küzdhet.

„Nagyon sajnálatos, hogy nem tud indulni Táborban, mert az ottani pálya eléggé fekszik neki. De az indulás nem opció, a pihenés és a gyógyulás most elsőbbséget élvez” – mondta Vas Blanka edzője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!