Megdöntötte Cristiano Ronaldo rekordját a Liverpool csatára, de ennek aligha örül

2024. február 1. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

Megdöntötte Cristiano Ronaldo egyik rekordját a Liverpool uguguayi csatára, Darwin Núñez, de ennek aligha örül. A 24 éves játékos négyszer is eltalálta a kapufát a Chelsea elleni szerda esti meccsen, ami egyedülálló a Premier League történetében. A korábbi rekord három kapufa volt egy mérkőzésen, ezt a bravúrt négy játékos is elérte az angol bajnokságban: Cristiano Ronaldo (Manchester United) mellett Leandro Trossard (Brighton), Timo Werner (Chelsea) és Jay-Jay Okocha (Bolton) is.

Aztán jött Núñez, és átadta a múltnak ezt a rekordot. A klubrekordért, 85 millió fontért igazolt uguguayi csatár néha hadilábon áll a gólszerzéssel, és ez most sem volt másként. Pedig nagyon ambiciózusan kezdte a Chelsea elleni meccset, ahogy labdát kapott, szinte rögtön kapura lőtt, így a meccs elején egy darabig több kapuralövése volt, mint passza. De gólt nem szerzett. Lőtt felső lécet, az egyik nagy helyzetét a Chelsea szerb kapusa, Petrović tolta a kapufára, de még tizenegyesből sem talált be, a lövése a kapufán csattant. A második félidőben a bombaerejű fejese is kapufa lett. Összesen 11 kapuralövéssel próbálkozott a meccsen.

Ha gólt nem is szerzett, de a meccs végén legalább adott egy gólpasszt Luis Díaznak, amivel a Liverpool beállította a 4-1-es végeredményt. A harmadik liverpooli gólt Szoboszlai Dominik szerezte.

A meccs után sajtótájékoztatón Jürgen Klopp próbálta védeni Núñezt, azt mondta, őrületes első félidőt produkált, és lehetetlen volt levédekezni. „Nagyon csalódott volt, amiért kihagyta a büntetőt. Nagyon nehéz volt neki. Látszott a félidőben, hogy mérges volt magára. (…) Négy gólt lőttünk, szóval kit érdekel, hogy ő most nem szerzett gólt? Gólokat fog majd lőni, kiváló formában van, de egy kicsit még mindig szerencsétlen, szóval minden rendben van” – mondta a Liverpool edzője.

A bajnokságot vezető Liverpool vasárnap az Arsenallal játszik idegenben, ez a mérkőzés döntő fontosságú lehet a bajnoki címért folyó versenyfutásban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!