Szoboszlai Dominik gólt fejelt, simán lefocizta a Chelsea-t a Liverpool

2024. január 31. – 23:15

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon simán, 4-1-re verte meg szerda este a Liverpool a Chelsea-t az angol bajnokságban. A meccsen Szoboszlai Dominik megszerezte harmadik gólját a Premier League-ben, de az este hőse a húszéves Conor Bradley lett, aki tökéletesen pótolta Trent Alexander-Arnoldot a kezdőben, és két gólpassz mellett egy gólt is szerzett.

A Liverpool agresszív letámadással kezdte az első félidőt, és ezt fenn is tudta tartani, így a Chelsea a saját térfeléről is alig tudta kivinni a labdát. A hazaiak ki is használták a mezőnyfölényüket, futószalagon jöttek a helyzeteik, és bár Núñez két lövését is kapufára tolta Petrovics, a 23. percben Jota, a 39. percben pedig az Alexander-Arnold helyén a kezdőbe nevezett, az első találatnál gólpasszt adó 20 éves Conor Bradley talált be korát meghazudtolóan szép megoldással.

A hajrában aztán Jota egy tizenegyest is kiharcolt, a Szalah hiányában azt elvégző Núñez viszont megint a kapufát találta el, így maradt a 2-0. Az első félidőről mindent elmond, hogy a Liverpool tizenötször lőtt kapura, míg a Chelsea mindössze egyszer, és egy tizenegyesgyanús eseten kívül igazából esélye sem volt gólt szerezni. Így nem volt meglepő, hogy Pochettino a szünetben három helyen cserélt, Mudrik, Nkunku és Gusto is bement, de ez sem sokat segített a Chelsea-n.

A 65. percben aztán az óriási meccset játszó Bradley újabb gólpasszt adott, a remek beadásából pedig ezúttal Szoboszlai Dominik fejelt gólt. Ez volt a magyar játékos harmadik gólja az angol bajnokságban, ennél többet csak Gera Zoltán szerzett ott. A harmadik gól után Klopp le is kapta a magyar középpályást a pályáról, a csere után pár perccel pedig váratlanul szépített is a Chelsea, Mudrik passzából talált be Nkunku.

Szoboszlai gólja – Fotó: Carl Recine / Reuters
Szoboszlai gólja – Fotó: Carl Recine / Reuters

Nem sokkal később aztán megint a Liverpool került helyzetbe, Núñez fejese azonban ismét a kapufán csattant, a kipattanóból pedig Elliott próbálkozott, de Petrovics védett, így maradt a 3-1. A 79. percben viszont már nem, Núñez passzából talált be Luis Díaz, innen pedig már tényleg nem volt visszaút. A végére le is ült kicsit a meccs, így maradt a 4-1, amivel a Liverpool megerősítette a helyét a tabella élén az eggyel kevesebb meccset játszó Manchester City előtt. A City egyébként szintén játszott szerda este, 3-1-re verte a Burnley-t, a Tottenham pedig a Brentfordot intézte el 3-2-re egy valamivel szorosabb meccsen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!