Neuer szerint Klopp egyértelműen esélyes lehet a Bayern München edzői posztjára

2024. január 29. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Manuel Neuer szerint Jürgen Klopp egyértelműen esélyes lehet a Bayern München edzői posztjára, de azt is el tudja képzelni, hogy a jövőben a német válogatott szövetségi kapitánya lesz – számolt be erről az MTI.

A Bayern és a német válogatott 37 éves kapusa vasárnap egy szurkolói ankéton vett részt, ahol megkérdezték tőle, el tudja-e képzelni, hogy a Liverpooltól távozó Klopp a Bayern edzője legyen. „Azt hiszem, ez tőle függ. Nem hiszem, hogy a Bayernnek bármi kifogása lenne ellene, mert ő egy elismert, nagyon jó, tapasztalt, taktikailag okos edző, akit nagy tisztelet övez a játékosok körében” – mondta Neuer.

„Úgy gondolom, hogy ő mindenképpen egy potenciális jelölt, aki valamikor a Bayernnél dolgozhatna.

Hogy ő ezt akarja-e, az természetesen az ő dolga. Lehet, hogy előbb szünetet akar tartani, és nem szeretne mindennapos munkát végezni. De azt is el tudom képzelni, hogy esetleg egy nap a válogatott edzője lesz. Persze, ez elsősorban rajta múlik” – idézte a világbajnok kapus szavait a Die Welt.

A Bayern jelenlegi edzőjének, Thomas Tuchelnek 2025-ig szól a szerződése, de nem kizárt, hogy a mostani szezon végén megválnak tőle, ha nem nyer trófeát. 19 forduló elteltével a Bayern jelenleg csak a 2. helyen áll a Bundesligában a Bayer Leverkusen mögött, és a Német Kupából is korán kiestek.

Jürgen Klopp pénteken jelentette be, hogy kilenc év után elhagyja a Liverpool csapatát, mivel úgy érzi, belefáradt a napi munkába. A legvalószínűbbnek sokan azt tartják, hogy Klopp a nyári Európa-bajnokság után átveszi a német válogatott irányítását Julian Nagelsmanntól, akinek a szerződése csak az Eb végéig szól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!