Lehajtott fejjel hallgatta Jürgen Klopp, ahogy hatvanezer szurkoló énekelte neki a Liverpool himnuszát

2024. január 29. – 09:00

Lehajtott fejjel hallgatta Jürgen Klopp, ahogy hatvanezer szurkoló énekelte neki a Liverpool himnuszát
Szurkolók a Liverpool–Norwich City angol FA-kupa-mérkőzés előtt az Anfield-stadionban 2024. január 28-án – Fotó: Paul Ellis / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Jürgen Klopp pénteken az egész futballvilágot megdöbbentette azzal, hogy bejelentette: kilenc év után, a szezon végén elhagyja a Liverpool csapatát. A német edző egy érzelmes videóban arról beszélt, úgy érzi, elfogyott az energiája, és egy kis pihenésre van szüksége.

Vasárnap aztán a Liverpool újabb győzelemmel örvendeztette meg a szurkolóit, az FA-kupa 4. fordulójában 5-2-re győzték le a másodosztályú Norwich Cityt, a sérüléséből visszatérő Szoboszlai Dominik gólpasszt is adott. De ez a meccs a játékosok helyett inkább Jürgen Kloppról szólt, a hazai drukkerek főként őt éltették az Anfield lelátóján. Ez láthatóan meg is érintette az edzőt, aki a kispadon ülve, lehajtott fejjel hallgatta, ahogy 60 ezren éneklik neki a Liverpool klubhimnuszát, a You’ll Never Walk Alone-t.

Klopp a meccs után nagyra értékelte azt az érzelmes fogadtatást, amit a Liverpool-szurkolóktól kapott, de reméli, hogy most már nem lesz rajta akkora figyelem. „Érzelmileg megviselt… Nem mindig könnyű, de össze kell szednem magam, ez a feladatom” – mondta Klopp, aki már a következő, Chelsea elleni bajnokijukról is beszélt.

„Nem azért vagyok itt, hogy megmondjam a szurkolóknak, hogy mit csináljanak, csak arról van szó, hogy szerdán újra játszunk, és ha akkor 95 vagy 100 percig figyelmen kívül tudnánk hagyni, hogy a menedzser a szezon végén távozik, és a lehető legkellemetlenebbé tennénk a Chelsea számára a meccset, az nagyszerű lenne. (…) És tudom, hogy ezt az emberek is tudják, úgyhogy igazából nem is kell mondanom. De ez egy csodálatos délután volt minden tekintetben” – mondta Klopp.

A német edző 2015-ben érkezett a Liverpoolhoz a Borussia Dortmundtól. A 2019–20-as szezonban megnyerte a Premier League-et, és jelenleg is vezetik az angol bajnokságot. 2022-ben FA-kupát és Ligakupát is nyert a Liverpoollal, 2019-ben pedig a Bajnokok Ligáját hódította el a csapattal. Emellett az UEFA-szuperkupát és a klubvilágbajnoki címet is megnyerte egyszer.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!