Újra kell játszani egy meccset a belga első osztályban, mert hibázott a videóbíró

2024. január 27. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

Újra kell játszani az Anderlecht Genk elleni mérkőzését a belga első osztályban, írja a BBC. Ez önmagában még nem is lenne talán akkora hír, de úgy már precedensértékűnek számíthat, hogy mindezt azért, mert a két csapat összecsapásán hibázott a videóbíró (VAR), és tévesen nem adott meg egy gólt.

A két klub összecsapása rangadónak számít Belgiumban, és még tavaly decemberben játszottak egymással. A mérkőzést az Anderlecht nyerte 2-1-re, de az eredmény másként is alakulhatott volna, ugyanis egy kihagyott tizenegyes utáni kipattanóból hiába talált be a genki Yira Sor, a videóbíró érvénytelenítette a találatot, mert a játékos túl korán lépett be a tizenhatosra. A genkiek panaszt emeltek, mert két Anderlecht-játékos is korábban lépett be, de a VAR döntését nem bírálta felül a játékvezető.

A Genk viszont megóvta a mérkőzést arra a szabályra hivatkozva, hogy ha mindkét csapatban van játékos, aki idő előtt lép be a tizenhatosra, akkor meg kell ismételni a tizenegyest attól függetlenül, hogy gól lett belőle vagy sem. A belga labdarúgószövetség végül a bírói szövetség döntését felülbírálva elrendelte a mérkőzést teljes újra játszását 0-0-ról.

Ez lehet az első alkalom, hogy magasan jegyzett európai bajnokságban a pont az ilyen esetek kivédésére bevezetett videóbíró miatt teljesen újra kelljen játszani egy mérkőzést. Korábban a Liverpool és a Tottenham meccsen történt hiba miatt merült fel az újrajátszás lehetősége, de az angol szövetség ehhez nem járult hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!