Hihetetlen góllal, időn túl mentették meg magukat a franciák a kézilabda-Eb-n

2024. január 26. – 20:35

Hihetetlen góllal, időn túl mentették meg magukat a franciák a kézilabda-Eb-n
A francia Elohim Prandi gólt lő a svéd sorfal mellett – Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaország negyedszer játszhat döntőt férfi kézilabda-Európa-bajokságon, most mindez egy utolsó perces bírói döntésen valamint egy szenzációs szabaddobáson múlt.

A franciák a címvédő Svédországot győzték le hosszabbításban 34-30-re, de a rendes játékidő végén még nagyon szorult helyzetben voltak. Az 55. percben már 25-23-ra mentek a svédek, és az utolsó percben, egygólos előnyben is a győzelemért támadtak. A játékvezetők ekkor lépéshibát ítéltek Jim Gottfridssonnak, és a franciák jöhettek.

A rendes játékidőben már nem találtak be, de Elohim Prandi még elvégezhetett egy időn túli szabaddobást. A francia eldőlve kicselezte a sorfalat, és a kapus feje fölé bombázott, ezzel lett 27-27 az állás, és jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítást már a franciák uralták, és 34-30-ra nyerték a meccset. A Telekom Veszprém francia játékosai közül a balszélső Hugo Descat nyolc, az irányító Nedim Remili öt, a beálló Ludovic Fabregas négy, az ugyancsak irányító Kentin Mahé egy gólt szerzett. A túloldalon klubtársuk, Lukas Sandell két gólt lőtt.

Magyarországnak már véget ért a torna, a csapat rekordot felállítva az ötödik helyen végzett Szlovénia legyőzésével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!