Bundagyanú a Nyíregyháza törökországi edzőmeccsén: a bíró nem létező szabálytalanságokra ítélt tizenegyest

2024. január 23. – 07:41

Másolás

Vágólapra másolva

Bundagyanús edzőmeccset játszott hétfőn Törökországban a Nyíregyháza Spartacus FC. Az osztrák SCR Altach elleni, 1-1-es döntetlenre végződő meccsen a játékvezető két érthetetlen tizenegyest is befújt, a másodikat pedig megismételtette. Az osztrák klub jelentette a történteket a hatóságoknak.

Az NB II.-t vezető Nyíregyháza az elmúlt napokban a törökországi Sidében edzőtáborozott, ahol több felkészülési mérkőzést is játszottak. Az utolsó ellenfelük az osztrák első osztályú Altach volt. A 68. percben az ismeretlen játékvezető – feltehetően egy helyi török bíróról van szó – egy „láthatatlan szabálytalanság” miatt büntetőt ítélt az Altachnak, amit Ousmane Diawara be is lőtt.

A 71. percben a Nyíregyháza végzett el szögletet, és ahogyan az előbb, úgy most is egyből tizenegyest ítélt a bíró, amint a labda a kapu elé kanyarodott. A büntetőt Herjeczki Kristóf végezte el, a nem túl erős lövését az osztrák kapus először kivédte, de a játékvezető valamilyen szabálytalanságra hivatkozva újrarúgatta a tizenegyest, amit másodjára már belőtt a Nyíregyháza támadója. A meccs összefoglalója megtekinthető az Altach YouTube-csatornáján

„A játékvezető a második félidőben olyan döntéseket hozott, amelyek érthetetlenek voltak. (…) Nagyon-nagyon feltűnő volt, hogy miket fújt” – mondta Roland Kirchler, az Altach sportigazgatója az ORF osztrák közmédiának.

Hozzátette, hogy Altach jelentette a bundagyanút az osztrák Bundesligának, az ÖFB-nek és az illetékes hatóságoknak.

Kirchner arról is beszélt, hogy a Nyíregyháza vezetőivel együtt fontolóra is vették, hogy a második félidőben lehívják a a csapatokat a pályáról, de az edzők végül úgy döntöttek, hogy kihasználják az edzőmeccs teljes játékidejét. A történtekkel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Nyíregyháza Spartacusnak, amint válaszokat kapunk, frissítjük a cikket.

Az osztrák közmédia arról is beszámolt, hogy múlt hétvégén egy másik osztrák csapat, a Rapid Wien is furcsa edzőmeccset játszott Törökországban. A cseh 1. FC Slovacko ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen három tizenegyest is ítélt a bíró. A Rapid szintén feljelentést tett a meccs miatt.

Frissítés, 17:40a Nyíregyháza reakcióját itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!