Bundagyanú: a Nyíregyházát is felháborították a török játékvezető ítéletei, de nem tettek feljelentést

2024. január 23. – 17:37

Másolás

Vágólapra másolva

Bundagyanús edzőmeccset játszott hétfőn Törökországban a Nyíregyháza az osztrák Altachhal. Az 1-1-es döntetlenre végződő meccsen a játékvezető két érthetetlen tizenegyest is befújt, a másodikat pedig megismételtette. Az osztrák klub jelentette a történteket a hatóságoknak – írtuk kedd délelőtt.

A Telex megkereste a hazai másodosztály éllovasát, ők miként értékelik ezt a találkozót.

„Az edzőtábort, és az osztrák csapat elleni mérkőzést – ahogy a többi nemzetközi edzőmeccset is Törökországban – erre szerződött ügynökségek szervezik. Török játékvezetők bíráskodtak a találkozón, és nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy tulajdonosunknak köszönhetően, sok pénzt áldozva kiutazunk azért, hogy jó körülmények között, megfelelő környezetben készülhessünk, és nemzetközi mérkőzéseket vívjunk, erre jön egy olyan tényező, melyre nem lehet felkészülni” – mondta Fekete Tivadar, a Nyíregyháza Spartacus sportigazgatója.

Fekete szerint a mérkőzés szakmaiságát érintették negatívan a játékvezetői döntések.

„Felháborítónak tartjuk, hogy vannak, akik képesek egy ilyen találkozón is nyerészkedni. Nem teszünk külön feljelentést a szövetségnél, a lefújás után a szakmai stáb tagjai és jómagam is azt mondtuk a játékosoknak, hogy eddig tartott a
találkozó, nem szeretnénk vele a jövőben foglalkozni. Bízunk abban, hogy többé nem fordul ilyen elő, mi pedig már a következő előttünk álló feladatra koncentrálunk” – összegzett Fekete.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!