2-0-val ütötte ki a Liverpool az Arsenalt az FA-kupából

2024. január 7. – 19:38

2-0-val ütötte ki a Liverpool az Arsenalt az FA-kupából
Luis Díaz ünnepli a gólját az Arsenal-Liverpool meccsen az FA-kupa harmadik fordulójában – Fotó: Matthew Childs / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol bajnokságot vezető Liverpool 2-0-ra verte az ott negyedik Arsenalt az FA-kupa harmadik fordulójának rangadójában, így a másodosztályú ellenfelén simán átgázoló Manchester Cityhez hasonlóan simán jutott tovább a következő körbe. Az eredmény némileg meglepőnek tűnik, mert a két csapat karácsony előtt 1-1-es döntetlent játszott a bajnokságban, most azonban a hazai pálya mellett az Arsenal mellett szólt, hogy tőlük ahhoz képest csak Zincsenko esett ki, míg

a már akkor is foghíjas Liverpoolban vasárnap Van Dijk, Cimikasz, az Afrika-kupára utazó Szalah és a Newcastle ellen megsérült Szoboszlai sem tudott pályára lépni.

Az már az első percekben látszott, hogy parázs meccsre lehet számítani, a két csapat ugyanis komolyan egymásnak esett, és ebből az Arsenal jött ki jobban. A londoni csapat már a harmadik percben nagy helyzetbe került, később is állandóan eljutottak a kapu elé, Ødegaard pedig a kapufát is eltalálta. A Liverpool hátul sokszor vesztette el a labdát, de Alisson stabilan védett, Konaté előszedett egy hatalmas blokkot, Kai Havertz pedig több ordító helyzetet is elpazarolt, így nem kerültek hátrányba.

Az első félidő végén Alexander-Arnold még a vezetést is megszerezhette volna egy óriási bombával, de ez is a felső lécen csattant, így maradt a 0-0. Az nyilvánvaló volt, hogy az erősen foghíjas, többek közt Szoboszlai Dominiket is nélkülöző Liverpoolnak javulnia kell a helyzetkihasználástól eltekintve fantasztikus félidőt játszó Arsenal ellen, és nem is kellett sok idő ahhoz, hogy főleg Darwin Núñez vezetésével néhány kontra után már ők szorítsák be az ellenfelüket.

Pár percre rá már az Arsenal volt többször is veszélyes, de már láthatóan sokkal kiegyenlítettebb lett a meccs, és a Liverpool kontrái is rendre veszélyesek voltak. Szűk negyedórával a vége előtt aztán még feljebb kapcsolt a Liverpool, és bár Ramsdale még tudott menteni a csatársor remek kombinációja után, aztán Jota a kapufát találta el, Alexander-Arnold szabadrúgása után meg is lett az első gól, az arsenalos Kiwior fejelt óriási gólt a saját kapujába.

Így aztán hiába volt több helyzetük és kaput eltaláló lövésük, már nekik kellett futni az eredmény után, a hajrában azonban továbbra is a Liverpool volt nyeregben, a hosszabbítás első percében például Gravenberch remek passzából indult meg Luis Díaz, és nem sok kellett hozzá, hogy a labda eljusson a középen érkező Jotához. Az utolsó pillanatokban viszont nem volt szerencséje az Arsenalnak, Díaz egy gyönyörű támadás végén lőtt védhetetlenül a kapuba, beállítva a 2-0-s végeredményt.

Jakub Kiwior öngólt fejel az Arsenal–Liverpool meccsen az FA-kupa harmadik fordulójában – Fotó: Dylan Martinez / Reuters
Jakub Kiwior öngólt fejel az Arsenal–Liverpool meccsen az FA-kupa harmadik fordulójában – Fotó: Dylan Martinez / Reuters

Az Arsenal ezzel sorozatban a harmadik meccsét vesztette el, és kiesett az FA-kupából. A többi Premier League-ben játszó csapat közül csak a Manchester Citynek jött össze a továbbjutás vasárnap, ami a visszatérő Kevin de Bruyne közreműködésével 5-0-ra verte a Huddersfieldet. A bajnokságban többeket is meglepő Luton viszont csak 0-0-t játszott a Bolton Wanderersszel, a West Ham a Bristollal nem bírt, a Nottingham Forestnek pedig kétgólos hátrányból kellett döntetlenre mentenie a Blackpool ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!