Milák Kristóf egy szelfivel sugallta, nem tett le a párizsi olimpiáról

2024. január 1. – 07:40

Másolás

Vágólapra másolva

A 2022-ben fantasztikus világcsúccsal világbajnoki címet szerző, aztán a 2023-as vb-t kihagyó Milák Kristóf egy sokatmondó fotóval kezdte 2024-et, szúrta ki a 444. Pontosabban nem is ő, hanem a sportirányításért felelős államtitkár, Schmidt Ádám posztolt az olimpiai bajnokról. Nem hosszan, de annál egyértelműbben: „Üdv 2024, jövünk!” A fotón Schmidt felesége, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin szerepel még.

Az úszó eredetileg azt tervezte, hogy egy kisebb pihenő után szeptemberben újra felveszi a munkát, de egy-két edzés után távol maradt az októberi világkupától, és meghosszabbította a pihenőjét. Akkor ebben a cikkben foglaltuk össze, mi történik körülötte.

A 23 éves Milák pályafutásával kapcsolatban az elmúlt hónapokban nagyon sokan megszólaltak, csak ő nem mondott semmit. Most úgy tűnik, mintha ezzel a fotóval azt sugallná, hogy ott lesz az uszodában, és elkezdi a vizes edzéseket. Mert eddig a konditermet ugyan kisebb-nagyobb rendszerességgel látogatta, de a Virth Balázs által vezényelt vizes edzésektől rendre távol maradt.

Milák és Schmidt baráti kapcsolata régre vezethető vissza, az úszó a 2022-es budapesti világbajnokság előtt is leállt átmenetileg az edzésekkel, és akkor az egyik reggel bement az irodájába, majd jelezte neki, készen áll a munkára. Az aranyérmet Schmidttől vette át a Duna Arénában, akit napokkal korábban neveztek ki államtitkárnak, egyben a magyar sport első számú vezetőjének.

Schmidt és Milák 2022-ben a Duna Arénában – Fotó: Illyés Tibor / MTI
Schmidt és Milák 2022-ben a Duna Arénában – Fotó: Illyés Tibor / MTI

A versenyző korábbi edzője, Selmeci Attila úgy gondolja, hogy a januári edzéskezdés az utolsó esély arra, hogy megvédje a címét 200 pillangón a párizsi olimpián. A kapitány, Sós Csaba már szkeptikusabb volt, mert szerinte ez a kihagyás már túl sok, a riválisok nem véletlenül edzenek már hónapok óta. Hamarosan kiderül, hogy Milák mennyire gondolja komolyan a visszatérést, mert ha igen, innentől nem hiányozhat lényegében egyszer sem. A párizsi olimpián a francia Leon Marchand a 200 pillangó legnagyobb favoritja, feltéve, ha Milák nem indul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!