Sorozatban a 27. meccsét is elvesztette, nyeretlenségi rekordot döntött az NBA legrosszabb csapata

2023. december 27. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Hazai pályán döntötte meg a Detroit Pistons az amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA nyeretlenségi rekordját kedd este, miután megint kikapott a Brooklyn Netstől. A detroiti csapat a rekordot beállító huszonhatodik vereségét is a New York-i csapat ellen szenvedte el múlt szombaton, és bár a két éve a játékosbörze első helyén kiválasztott Cade Cunningham 41 pontot dobott a hazaiaknál, ez sem volt elég a sikerhez, most 118-112-re kaptak ki.

Az NBA-ben ennyi meccset még soha egyetlen csapat sem vesztett el egy szezonban, és a huszonhatos széria is csak kétszer jött össze, a Cleveland Cavaliersnek a 2010/11-es szezonban és a Philadelphia 76ersnek 2013/14-ben. Így aztán nem meglepő, hogy a detroiti szurkolók nem voltak különösebben lenyűgözve – a meccs végén kifütyülték a csapatot, a Detroit News szerzője pedig nevetségesnek nevezte a csapat teljesítményét. Ezzel arra is utalt, hogy a tulajdonos Tom Gores is pont ezzel reagált arra, hogy a szurkolók nemrég többedik alkalommal skandálták azt, hogy adja el végre a csapatot.

A lap azt is felidézte, hogy Gores múlt héten állította, hogy egyszerűen csak nem nyernek, és ki kell találniuk, hogy hogyan korrigálják ennek a hajónak az útját. Gores azt is hangsúlyozta, hogy a hajó nem süllyed, de a látottak alapján azt nehéz megmondani, hogy akkor igazából mi is történik. És persze az is érdekes volt, hogy miután a Pistons nyeretlenségi rekordot állított be, a csapat veterán játékosa, az amúgy borzasztóan játszó Alec Burks olyan kedélyesen nevetgélt a brooklyni játékosokkal, mintha éppen győztek volna.

A Pistons egyébként a következő meccsén a liga egyik legjobb csapatával, a Boston Celticsszel találkozik, úgyhogy nem lenne meglepő, ha a csapat tovább nyújtaná a nyeretlenségi szériáját.

Az este többi meccsén is akadtak még érdekességek, legfőképpen az, hogy a Memphis Grizzlies sorozatos lőfegyveres balhéi miatt a szezon elejére eltiltott sztárja, Ja Morant egy újrabb remek teljesítményt árnyékolt be némileg azzal, hogy egy óriási zsákolás után lövöldözést imitálva ünnepelte a kosarat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!