Elérte a kudarcrekordot az NBA legrosszabb csapata

2023. december 24. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Detroit Pistons szombaton elérte az amerikai profi kosárlabda egyik legszánalmasabb rekordját: egymás után elvesztett 26 meccset. Ennél több egymást követő meccset még egy csapat sem vesztett el, és a 26-os kudarcszériát is csak két csapatnak sikerült összehoznia: a Cleveland Cavaliers-nek a 2010-11-es szezonban és a Philadelphia 76ers-nek 2013-14-ben. Két nap múlva viszont a Detroit-iaknak ugyanaz ellen a Brooklyn ellen kell majd kiállniuk, hogy elkerüljék az új negatív rekordot, akik ellen a 26. meccsüket elvesztették.

A detroiti kosárlabda látott már szebb napokat. A Pistons 1989-ben, 1990-ben és 2004-ben volt bajnok is, az elmúlt pár évben viszont fiatal tehetségekből próbálnak összekalapálni egy ütőképes csapatot, egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel. A Pistons az október végén indult 2023-24-es szezonban eddig két meccser sikerült csak megnyerniük, 27-et pedig már elvesztettek. Ennyi vesztett meccse ebben az idényben még egy másik csapatnak sincs.

Szombat este a tavalyi szezonban minden szupersztárjától megfosztott Brooklyn Nets ellen játszottak idegenben. A meccs nem indult olyan rosszul a Detroit-nak, a második negyedben viszont elhúzott a Brooklyn, amely végül 126-115 arányban verte a Pistonst. A Detroit következő meccse december 26-án lesz, megint a Brooklyn ellen, ezúttal hazai pályán, így hátha sikerül megtörni a negatív szériát. Ha nem, akkor viszont szinte garantáltan meglesz a Pistons 28. elvesztett meccse is még az idén, december 28-án ugyanis az NBA egyik legerősebbnek tűnő csapata, a Boston Celtics ellen kell kiállniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!