Szoboszlai először maradt ki bajnokin a Liverpool kezdőjéből

2023. december 26. – 20:38

Másolás

Vágólapra másolva

A nyári Liverpoolba igazolása óta Szoboszlai Dominikot mindig a kezdő tizenegybe nevezte Jürgen Klopp vezetőedző, a sor viszont megszakadt a csapat december 26-i, Burnley elleni meccsén – igaz, ebben szerepe volt annak is, hogy a Liverpool három nappal korábban fontos bajnokit játszott az Arsenal ellen, az a meccs 1-1-es döntetlennel ért véget, Szoboszlai pedig végig pályán volt, járt tehát a pihenő.

Az angol fociban klasszikusnak számító Boxing Day (ez december 26-a) napján játszott találkozón Szoboszlai végül csak 30 perc játékot kapott. Mire beállt, már rég 1-0-ra vezetett a Liverpool a kiesőjelölt otthonában, Darwin Núñez ugyanis már a hatodik percben betalált. A második félidőben aztán kezdett feltámadni a Burnley, pont akkortájt, amikor Klopp pályára küldte a magyar válogatott csapatkapitányát a 67. percben. Szoboszlai a vele együtt pályára küldött Curtis Jonesszal és Luis Díazzal gyorsan stabilizálta a Liverpool játékát, majd a meccset a sérülésből visszatérő Diogo Jota döntötte el a 90. percben – pár perccel azután, hogy beállt, már be is talált, beállítva a 2-0-s végeredményt.

Győzelmével a Liverpool 19 lejátszott meccs után, tehát a bajnokság felénél átmenetileg átvette a vezetést a Premier League-ben. A kezdésig a Liverpoollal azonos pontszámmal álló Aston Villa kedd este játszik a Manchester United vendégeként, míg a listavezető Arsenal csütörtökön fogadja a West Hamet.

Korábban a sérült Kerkez Milos nélkül felálló Bournemouth 3-0-ra nyert a Fulham ellen, ezzel a válogatott balhátvédjének csapata a tizedik helyen áll a Premier League-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!