Luis Suárez is az Inter Miamihoz igazolt, lassan összeáll a nagy Barcelona

2023. december 23. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami játékosa lett az uruguayi támadó, Luis Suárez. David Beckham klubja így Lionel Messi, Sergio Busquets és Jordi Alba után a negyedik egykori Barcelona-játékost szerezte meg – közölte hivatalosan a klub.

Luis Suárez 2023 januárjában igazolt az uruguayi Nacionaltól a brazil Gremióhoz, és 53 meccsen szerzett 26 góljának és 17 asszisztjának köszönhetően a brazil bajnokság legjobb játékosának és legjobb csatárának választották.

„Örömmel tölt el minket, hogy olyan játékosunk lett, mint Luis. Olyan csapathoz jött, amely ösztönözheti a következő generációt. Kíváncsian várjuk, hogy korábbi csapattársaival és a fiatalokkal együtt játsszon a pályán” – mondta a társtulajdonos David Beckham.

Jorge Mas ügyvezető tulajdonos úgy fogalmazott, az uruguayi szívós játékos, akinek győzelmi vágya megtestesíti mindazt, amit a játékosaiktól is elvárnak, és egy olyan csapatot szeretnének építeni, amely az amerikai kontinens legmagasabb szintjén is versenyképes lehet.

Luis Suárez pedig azt mondta készen áll rá, hogy segítsen abban, hogy a csapat még több trófeát nyerjen, és már nagyon várja, hogy újra láthassa a korábbi csapattársait és barátait.

Lionel Messi és Luis Suárez hat szezonon át alkottak meghatározó támadópárost a Barcelonában, azóta nagyon jó barátok. A katalán klub történelmének egyik legjobb évét is együtt hozták össze, a 2014–2015-es szezonban tripláztak, a spanyol bajnokságot, a kupát és a BL-t is megnyerték.

Az Inter Miami is sikeres szezonon van túl, augusztusban Messi vezetésével megnyerte a Ligák Kupáját. A klub közleménye szerint a 36 éves Luis Suárez egyelőre csak a 2024-es szezonra írt alá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!