Messi máris kupát nyert az Inter Miamival, immár a trófeák számában is világrekorder

2023. augusztus 20. – 09:53

Messi máris kupát nyert az Inter Miamival, immár a trófeák számában is világrekorder
Lionel Messit ünnepli a csapata a Ligák Kupája megnyerése után – Fotó: Chandan Khanna / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Lionel Messi valami egészen fantasztikus módon kezdte amerikai pályafutását. Magyar idő szerint vasárnap hajnalban máris kupát nyert új csapatával, az Inter Miamival. A Ligák Kupája először csoportokban, majd kieséses szakaszban lebonyolított tornán az MLS (észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság) és a Liga MX (mexikói első osztály) csapatai vettek részt, vagyis összességében három ország klubjai (amerikai, mexikói és kanadai csapatok).

A Lionel Messivel (és egykori barcelonás csapattársaival, Jordi Albával, illetve Sergio Busquetsszel) felálló Inter Miami a döntőben a Nashville SC ellen tizenegyesekkel nyert. A hétszeres aranylabdás Messi ezen a mérkőzésen is lőtt egy gyönyörű gólt, ahogyan a torna minden mérkőzésén. A kupa 7 meccsén összesen 10-szer talált be, így nem meglepő módon ő lett a gólkirály, megelőzve a 7 gólos dél-afrikai Bongokuhle Hlongwanét (Minnesota United).

Messi nagyon élt az egész tornán, láthatóan több helye volt futballozni, és olyan megoldásokat is elvállalt, például egy 30 méteres lövésből is szerzett gólt, amelyek korábban nem voltak rá jellemzők. Természetesen a Ligák Kupája legjobb játékosának is őt választották. A kupa harmadik helyét a Gazdag Dánielt is a csapatban tudó Philadelphia Union szerezte meg.

Messinek 2004 óta ez volt a 44. trófeája, immár ebben is egyedülálló – írta Fabrizio Romano futballszakíró a Twitterére. Korábban Lionel Messi és egy másik alacsony termetű futballista, a brazil Dani Alves holtversenyben vezették ezt a listát, Messi és volt csapattársa a mostani döntőig egyaránt 43-43 diadallal rendelkeztek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!