Megszakadt Stephen Curry öt éve tartó sorozata, tripla nélkül hozott le egy NBA-meccset

2023. december 18. – 10:22

Másolás

Vágólapra másolva

Megszakadt az NBA triplakirályának nagy sorozata: öt év után először fordult elő, hogy Stephen Curry, a Golden State Warriors irányítója nem dobott hárompontost egy alapszakasz-mérkőzésen – írta az ESPN.

Curry a vasárnap esti, Portland Trail Blazers elleni meccsen nyolc triplával is próbálkozott, de egy sem ment be a gyűrűbe. Ilyenre legutóbb 2018. november 8-án volt példa, amikor a Milwaukee Bucks ellen 4/0-val zárt. Curry azóta 268 egymást követő meccsen szerzett legalább egy hárompontost az alapszakaszban.

A négyszeres NBA-bajnok Curry a 2022-es döntő 5. mérkőzésén mind a kilenc hárompontos kísérletét elhibázta a Boston Celtics ellen, ezzel pedig megszakadt a rájátszásra vonatkozó triplasorozata, ami 132 playoffmeccsen át tartott. Ez szintén NBA-rekord.

A Golden State Warriors Curry gyengébb játéka ellenére is 118-114-re legyőzte a Portlandet. Klay Thompson 28, Andrew Wiggins pedig 25 ponttal járult hozzá a Warriors győzelméhez, így az is belefért, hogy Curry csak 7 pontot dobott a meccsen. „Nem támaszkodhatunk arra, hogy Steph minden egyes este kisegít minket – mondta Steve Kerr, a Warriors edzője. – Ez egy nehéz este volt számára. De ez az, amiről egy csapatnak szólnia kell, mindenki helyettesíti a másikat, minden este más srácok lépnek elő.”

Curry az NBA történetének legjobb tripladobója, sokak szerint egyenesen forradalmasította a játékot azzal, ahogyan a hárompontos kosarakat szórja. 2021 decemberében dobta be NBA-pályafutása 2974. tripláját, amivel a liga rekordere lett. A történelmi hárompontos után egy rövid időre félbe is szakadt a New York Knicks elleni meccs, hogy méltóképpen tudják megünnepelni Curryt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!