Megállt a meccs, amikor Curry bedobta a történelmi rekordot jelentő triplát

2021. december 15. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy kezdte a New York Knicks elleni mérkőzést az NBA-ben Stephen Curry, hogy ha két hárompontost dob, akkor ő lesz minden idők legtöbb tripláját értékesítő játékosa. A Golden State Warriors klasszisa már az első negyedben bedobta a másodikat, ez volt pályafutása 2974. sikeres hárompontosa, amivel rekorder lett.

Ahogy a videón is látható, a meccs megállt abban a pillanatban, ezzel is jelezve, történelmi tett szemtanúi azok, akik ott lehettek a Madison Square Gardenben. A korábbi csúcstartó, Ray Allen is a helyszínen nézte végig a találkozót, és oda is ment Curryhez, gratulálni neki.

„Nagyon sokat jelent nekem, hogy meg tudtam előzni Rayt, aki igazi példakép volt előttem, Reggie Miller mellett. Örülök, hogy egy ilyen ikonikus helyszínen sikerült elérnem a rekordot”

– mondta Curry.

Mivel még három triplát süllyesztett el a gyűrűben, a jelenlegi csúcs 2977, és egyelőre megjósolni lehet, meddig juthat el az amerikai kosaras. A találkozót 105-96-ra nyerte meg a Golden State, és megerősítette a vezető helyét a nyugati főcsoportban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!