Örökre eltiltották a futballtól a bíróverő török klubelnököt

2023. december 15. – 08:49

Másolás

Vágólapra másolva

Örökös eltiltást szabott ki a Török Labdarúgó-szövetség (TFF) Faruk Kocára, az Ankaragücü elnökére, aki a Rizespor elleni bajnoki mérkőzés után a pályára berohanva ököllel arcon ütötte a játékvezetőt – írta az MTI.

A hétfő esti, 1-1-gyel végződött találkozó után Koca befutott a pályára, és megütötte Halil Umut Meler bírót, aki a földre esett, majd többen is megrugdosták. A játékvezető szemsérüléssel került kórházba, ahonnan szerdán hazaengedték. A klubelnök rosszullét miatt rövid időre szintén kórházba került, de másnap őrizetbe vették, és lemondott posztjáról. Azóta szabadlábon védekezik.

A TFF fegyelmi bizottsága kétmillió líra (23,8 millió forint) bírsággal sújtotta az Ankaragücüt, ezenkívül a következő öt hazai mérkőzésüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk.

A török futballszövetség a botrány után felfüggesztette a bajnokságot, amely jövő hét kedden folytatódhat. Az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán megerősítette, hogy jogszabály-módosítást terveznek a sportban elkövetett erőszakos cselekmények miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!