Hosszú Katinka: Az úszószövetség több milliárd forint állami támogatást kap a versenyzők kiszolgálására

2023. december 7. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

„Szó sem volt arról, hogy Hosszú Katinka bébiszittert is vinne az edzőtáborba, arról meg főleg nem volt szó, hogy ezt a Magyar Úszó Szövetség fizetné ki” – válaszolta a Telex megkeresésére Hosszú Katinka pr-csapata reagálva arra a hírre, hogy a Blikk szerint Hosszúnak különleges elvárásai voltak az olimpiai felkészülés idejére: úgy menne el a dubaji edzőtáborba, hogy egy ötcsillagos szállodában lakna férjével és gyerekével, illetve egy bébiszitterrel.

Az Iron Swim Sportegyesület válasza szerint Hosszú ugyanott fog felkészülni és ugyanazon a szálláson fog lakni, mint mindenki más a válogatottból. „Az egyetlen változás a dátum volt, mert Katinka felkészülését tekintve ez jobban felel meg neki” – írták.

A Blikk cikke szerint egyelőre nincs döntés a Magyar Úszó Szövetségben arról, kifizetik-e Hosszú Katinka edzőtáborát. De a szövetség nem zárta ki, hogy Hosszú elmehet a válogatottal az edzőtáborba. Ez a kérdés azért vetődött fel, mert a Blikk szerint Hosszúnak nincs meg az olimpiai induláshoz szükséges szintideje.

„Nem igazán értjük, hogy egy háromszoros olimpiai bajnok, 26-szoros világbajnok, és 20-szoros világcsúcstartó edzőtáborozási lehetőségét miért kell magyarázni. A MÚSZ feladata a versenyzők és edzők kiszolgálása, erre több milliárd forint éves állami támogatást kapnak”

– írta az Iron Swim Sportegyesület sajtóosztálya.

Hosszú Katinka november végén beszélt arról, hogy április-májusban térne vissza a versenyzéshez, és arra is lát esélyt, hogy kijuthat Párizsba, a hatodik olimpiájára. A háromszoros olimpiai bajnok néhány hónapja szült, így szünetet tartott versenyzői karrierjében, de egyáltalán nem tett le a visszatérésről. Ismét napi több órát edz, úszik, és szárazföldi erőfejlesztést is végez.

Hosszú férje, egyben edzője is, Gelencsér Máté nemrégen azzal került be a hírekbe, hogy kiesett a Kiemelt Edző Programból, így támogatást sem kap. Az úszó azt mondta, ha ez így van, akkor az megdöbbentő, mert az előző négy év eredményeit kell nézni a támogatáshoz, ő pedig ugyan családot alapított, de folytatja az úszást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!