Hosszú Katinka tavasszal már versenyezne, megcélozza a párizsi olimpiát

2023. november 27. – 08:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az úszó Hosszú Katinka április-májusban térne vissza a versenyzéshez, és arra is lát esélyt, hogy kijuthat Párizsba, a hatodik olimpiájára, derült ki az Indexnek adott interjújából.

A háromszoros olimpiai bajnok három és fél hónappal ezelőtt szült, így érthetően szünetet tartott versenyzői karrierjében, de egyáltalán nem tett le a visszatérésről. Ma már napi két-három órát edz, úszik, és szárazföldi erőfejlesztést is végez. Már a versenyzésről is gondolkodik. „Április, május környéken jöhet el a visszatérés pillanata, amikor hosszú idő után újra már nem csak magamnak mérem az időt” – mondta.

Ehhez januárban meleg égövi edzőtáborba utazna, szerinte Dubaj lehet az ideális választás.

Hosszú a rövid felkészülési idő ellenére sem tett le arról, hogy kijut a párizsi olimpiára. „Szuper lenne, mindent megteszek érte. A Nemzetközi Úszószövetség versenynaptára a mérvadó, márciustól júniusig lesz több lehetőség is a kvalifikációra. Vagyis messze nem az országos bajnokság az egyetlen opció.”

Úgy látja, hogy a két vegyesúszó számban van esélye kvótát szerezni, a hátúszásban ezt most nehézkesnek látja, hiába van ebben az úszásnemben olimpiai aranya és ezüstje is.

Hosszú férje, Gelencsér Máté egyben edzője is, aki a hírek szerint kikerült a Kiemelt Edző Programból, így támogatást sem kap. Az úszó azt mondta, erről ők még nem kaptak hivatalos értesítést, de ha így van, akkor az megdöbbentő, mert az előző négy év eredményeit kell nézni a támogatáshoz, ő pedig ugyan családot alapított, de folytatja az úszást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!