Tankönyvbe illő tanácsot adott Dárdai a győztes tizenegyespárbaj előtt

2023. december 7. – 10:29

Tankönyvbe illő tanácsot adott Dárdai a győztes tizenegyespárbaj előtt
Dárdai boldogan értékelt a győzelem után – Fotó: Andreas Gora / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Utolsó, nyolcadik csapatként a Hertha BSC csatlakozott a Német Kupa negyeddöntős klubjaihoz. A berliniek a 90. percben 2-2-re mentették a Hamburg elleni találkozót, majd a hosszabbítás 120. percében 3-3-ra, így harcolták ki a büntetőpárbajt. Ebben a meccs legjobb embere, a két gólt jegyző és egy gólpasszt adó Fabian Reese lőtte az ötödik tizenegyest, ami meghozta a továbbjutást, mivel előtte a vendégek játékosa hibázott.

„Nagyon élvezi azt a szerepkört, amiben nálunk játszik. Szétszedte az ellenfél jobb oldalát” – dicsérte meg Dárdai Pál a játékosát. Majd a magyar edző viccesen hozzátette, ha korábban jön egy-két pontosabb passza, azzal már korábban befejezhettük a meccset, és nem kellett volna ilyen sokáig izgulni. A Kicker tudósítása szerint úgy érezte, hogy a Mikulás ott van velük a stadionban, és azt akarja, hogy ne veszítsenek.

A tizenegyes párbaj előtt figyelemre méltó, és tanítani való instrukciókat adott a játékosainak.

„Maradj nyugodt. Síp, lövés, gól. Más nem számít, csak ennyi. Ismerem a hibákat, amiket el szoktak követni a rúgók. Azt mindenkinek éreznie kell, hogy ebben a kiélezett helyzetben meg tudja-e csinálni, ezt nem az edző dönti el, hanem a játékos, képes-e a feszültség alatt jól teljesíteni.”

A Hertha harminc éve fordult meg utoljára a berlini Olimpiai Stadionban, ahol a döntőt rendezik, akkor a Leverkusennel szemben kikapott egy góllal. „Mikor, ha nem most?” – tette fel a kérdést a klubelnök, Kay Bernstein a meccs utáni értékelésében.

„Sok hülyeséget láttunk a klub környékén az utóbbi években, egészen vad éveink voltak, aminek kiesés lett a vége. Ez az este az érzelmekről szólt, hogy az emberek boldogan térhettek haza innen, miután a csapat kiszolgálta őket. És most az a legfontosabb, hogy sürgősen vissza kell rázódnunk a hétköznapokba. Ami a Kaiserslautern elleni meccset jelenti, és az Osnabrücköt” – mondta a vezérszurkolóból elnökké avanzsáló Bernstein.

A Hertha nem indult jól a másodosztályban, de most a nyolcadik helyen áll. A Német Kupa sorsolását vasárnap este tartják, mindössze három élvonalbeli klub van versenyben: az éllovas Leverkusen mellett a Stuttgart és a Gladbach. A másodosztályból a Kaiserslautern, a St. Pauli és a Düsseldorf érdekelt a Hertha mellett. A harmadosztályú Saarbrücken a Bayern után a Frankfurtot is kiütötte a sorozatból. A negyeddöntő sorsolását vasárnap tartják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!