Dárdai Herthája pokoli izgalmak után, tizenegyesekkel jutott a nyolc közé a Német Kupában

2023. december 6. – 23:44

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este játszották a Német Kupa utolsó nyolcaddöntőjét: a Hertha BSC a Hamburgot fogadta. A berliniek idén estek ki, a Hamburg még 2018-ban, és azóta akárhogy próbálkozott, nem tudott visszakerülni az élvonalba. Dárdai Pál ezúttal a védelembe helyezte középső fiát, Mártont. A hétvégi bajnokin Marco Rossi is megnézte őt, mert szívesen látná az Eb-re készülő magyar válogatottban, pláne, mert nemcsak a védelemben, hanem a középpályán is használható a bal lábas játékos.

Jól kezdte a meccset a hazai csapat Reese előnyhöz is juttatta 21 perc után. Még az első félidőben fordított a HSV, az első gólt Pherai lőtte, a másodikat Bénes László. A bal oldali középpályás, Bénes Szlovákiában született, de magyar családban, és volt a Győr akadémiáján, de mivel úgy érezte, hogy jobban fejlődik Zsolnán, oda szerződött, és mivel a szlovák válogatott hívta, odament.

A Hamburgban kezdőként számítottak ezen a meccsen Németh Andrásra, a magyar válogatott centerére. A csatár 72 percet kapott, utána lecserélték. Rossi név szerint ajánlotta neki a klubváltást, hogy több meccsperc legyen a lábában a nyárig, mert úgy tudja figyelembe venni. Igaz, ha helyet követel magának a Hamburgban, annál jobb talán nem is történhetne vele.

A Hertha a 90. percben egyenlített Reese újabb találatával – 20 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot –, és kiharcolta a hosszabbítást. A Hamburg az első tizenöt percben megszerezte a harmadik gólját is, de a Hertha erre is tudott válaszolni, mégpedig a 120. percben, az utolsó támadások egyikéből. Ezt a gólt Reese készítette elő, és végül Kenny fejezte be az akciót. Jöhettek a tizenegyesek.

Mivel a Hertha nem hibázott, míg a negyedik sorozatban a harmadik hamburgi gólt jegyző Königsdörffer igen, a meccs embere, Fabian Reese lezárta az ötödik párban a párharcot. A Hertha oroszlánként küzdött, Dárdai Pál egyik nagy győzelme volt a szerda esti.

A Német Kupa döntőjét hagyományosan Berlinben játsszák, Dárdai játékosként egyszer sem jutott el oda, edzőként még két meccset kellene nyernie a csapatával. Az első osztályú csapatok közül a Stuttgart, a Leverkusen és a Gladbach van versenyben, a másodosztályt képviseli a Hertha mellett a Kaiserslautern, a St. Pauli és a Düsseldorf. A harmadosztályú Saarbrücken a Bayern után a Frankfurtot is kiütötte a sorozatból. A negyeddöntő sorsolását vasárnap tartják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!