Szoboszlai Dominikról, a Liverpool magyar hősének felemelkedéséről ír a BBC

2023. december 6. – 17:18

Másolás

Vágólapra másolva

Mióta a Liverpoolba igazolt, természetesen a brit sajtó is többet foglalkozik Szoboszlai Dominikkal. A közszolgálati médiának tekinthető BBC honlapján is rendszeresen jelennek meg a futballistáról cikkek, de most először jött le róla egy átfogóbb anyag, amelyben karrierjének gyors felívelését veszik végig.

A Liverpool magyar hősének felemelkedése című cikk szerint a közönségkedvenc Szoboszlai lenyűgöző évet tudhat maga mögött, és Puskás Ferenc lehetséges utódjaként is emlegetik már.

Felidézik a válogatott utolsó meccsét is, amelyen a csapatkapitány Szoboszlai másfél perc alatt két gólt is lőtt Montenegrónak, majd a mérkőzés után egy pálinkát is felhajtott a szurkolók között a lelátón. A válogatott ezzel a sikerrel sorozatban harmadszor jutott ki az Európa-bajnokságra, és mióta Szoboszlai a csapatkapitány, egyszer sem veszített.

Szoboszlai a Leipzigtól igazolta a Liverpoolba 60 millió fontért, de sokan úgy vélték, hogy túl éles váltás ez karrierjében. A 23 éves játékosa aztán hamar bebizonyította, hogy technikailag és futóteljesítménnyel is beleillik Jürgen Klopp középpályás sorába, így gyorsan elhallgattatta a kétkedőket.

A játékosnál visszatérő elem, hogy nem hisznek a tehetségében vagy a munkabírásában, de ahogy arra többször utalt, a negatív kritikákból inkább erőt merít.

Az itthon mindenképpen sztárstátuszba kerülő Szoboszlait már a nagy elődökkel hasonlítják össze.

"Szoboszlai mindenkit megelőz Détári Lajos óta. Tényleg messzire kell visszamenni". Megközelíti Puskás és mások birodalmát abban az összevetésben" – nyilatkozta a cikkben Mészáros Ábel futballszakértő, lapunk alkalmi szerzője.

A BBC azt írta, hogy Puskás nagysága sok későbbi magyar játékosra nagy terhet rakott, de mivel Szoboszlai feltűnően jól érzi magát a bőrében, kivétel lehet, igaz, még ő is elutasítja, hogy világklasszisként beszéljenek róla.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!