Fegyházbüntetést kaptak a magyarországi bundaügy vádlottjai

2023. november 27. – 23:08

Másolás

Vágólapra másolva

Hét év fegyházbüntetést kapott a magyarországi bundaügy nemzetközi szálának elsőrendű vádlottja, a szingapúri T. S. Eng – írta a Nemzeti Sport.

A Kúria november 7-én hozott jogerős ítéletet a több mint tíz éve zajló fogadási csalási ügy nemzetközi szálában. A Kúria a másodfokon négy személyre kiszabott, fegyházban letöltendő büntetését helyben hagyta. Így a korábbi labdarúgónak, K. Zoltánnak, L. Mátyásnak, S. Lászlónak, valamint az NB III.-ban szereplő Balatonfüred edzőjének, B. Istvánnak is be kell vonulnia a fegyházba. A háromtól hét évig terjedő büntetésük idejébe beszámítják a korábban előzetes letartóztatásban és házi őrizetben töltött napokat.

A Magyar Labdarúgó-szövetség 2009-ben tett feljelentést fogadási csalások miatt, és ezután ismert labdarúgókat, játékvezetőket vádolt meg a fővárosi főügyészség. A négy szálra bontott, éveken át tartó nyomozás, valamint az azt követő bírósági tárgyalások közül háromban már jogerős ítéletek születtek.

Ahogy korábban írtuk, a bűnszervezet magyar tagjának és segítőinek az volt a feladatuk, hogy a kiválasztott mérkőzéssel kapcsolatban szervezzék meg a játékosok és/vagy a bírók megvesztegetését. Ezután a bűnszervezet vezetője fogadási ügynökök segítségével, többnyire ázsiai fogadóirodáknál, az adott mérkőzésre akár több százezer eurós fogadásokat kötött. Amennyiben a manipulált mérkőzés a kívánt eredményt hozta, akkor a realizált tiszta haszonból a tagok egyenlő arányban osztoztak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!