Több mint egymilliárd forintot osztanak szét a fociválogatott játékosai között az Eb-kijutás miatt

2023. november 24. – 19:04

Másolás

Vágólapra másolva

1,26 milliárdot oszt szét a magyar fociválogatott játékosai között az MLSZ az Eb-kijutás miatt, írja a Sportal.hu. A nyolc Eb-selejtezőn 28 játékos lépett pályára, hatan kerettagok voltak, de nem kaptak lehetőséget, Vagyis fejenként valamivel több mint 37 milliót kaphatnak a focisták, ha egyenlő arányban osztják el közöttük a pénzt.

A sikeres kvalifikáció miatt 9,5 millió eurót, átszámítva 3,6 milliárd forintot kap a magyar szövetség az UEFA-tól. Nemcsak a játékosok kapnak ebből a pénzből, hanem a szakmai stáb tagja is. Marco Rossi szövetségi kapitányra és segítőire 540 millió forint jut.

Az UEFA-tól kapott pénzből fizeti az MLSZ az Eb-részvétel költségeit is, amire 1,26 milliárdot szánnak, a fennmaradó 540 milliót pedig az utánpótlásra fogják költeni.

A magyar válogatott a Bulgária elleni 2-2-es döntetlennel biztosította be kijutását a jövő évi németországi Európa-bajnokságra, Montenegro 3-1-es legyőzésével pedig csoportgyőztes lett Marco Rossi csapata. Magyarország sorozatban harmadszor jutott ki az Eb-re.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!