Szoboszlai: Könnyebbé is tudtuk volna tenni a meccset, de legalább izgult mindenki

2023. november 16. – 20:30

Szoboszlai: Könnyebbé is tudtuk volna tenni a meccset, de legalább izgult mindenki
Az Eb-kijutást ünneplő magyar játékosok – Fotó: Nikolay Doychinov / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

„Könnyebbé is tudtuk volna tenni a meccset, de legalább izgult mindenki” – nyilatkozta a bolgárok elleni meccs után Szoboszlai Dominik az M4-nek. A magyar válogatott egy 97. perces öngóllal egyenlített Bulgária ellen a csütörtöki Eb-selejtezőn, a Szófiában elért 2-2-es döntetlen azt jelenti, hogy Magyarország biztosan ott lesz a jövő évi Európa-bajnokságon.

A válogatott csapatkapitány úgy fogalmazott: ha őszintén beszélne a bolgárok elleni meccsről, abból nem biztos, hogy jól jönne ki, de talán senki más sem.

„Így csak annyit mondok, örülök, hogy kint vagyunk.”

Az utolsó lépést akarták megtenni, de ő többet akart az egy pontnál. „Magunknak csináltuk meg ” – mondta arra utalva, hogy a saját dolgukat nehezítették meg 1-0-s állásnál. Inkább annak próbál örülni, hogy legalább nem kell pótselejtezőt játszaniuk, egyenes ágon tudtak kijutni az Eb-re.

Szoboszlai szerint általában 120 százalékban bízik a csapatban, most viszont csak 119 százalékban bízott abban, hogy meg tudják csinálni, de a lényeg, hogy ott vannak az Eb-n. Részben Szoboszlaihoz kapcsolódott Ádám Martin nyilatkozata is, mint mondta, arra kérte őt, hogy „verje be oda a védők mögé, mert oda fog érkezni” – és hozzátette, hogy benne bízik is, hogy oda be fogja tenni –, innentől pedig csak bele kellett tennie a fejét, amit ő mindig szívesen megtesz. Szerinte a végén lehetett izgulni, Kerkez kiállítása után fordult a meccs, amit előtte uraltak, és rá kellett volna rúgni még egyet arra az egy gólra, de meglett a győzelem, és az a legfontosabb.

„Egy őrült találkozó volt” – mondta Dibusz Dénes, a válogatott kapusa, aki a meccs napján ünnepelte 35. születésnapját. Úgy volt vele, hogy ezen a napon össze kell jönnie az Eb-kijutásnak, bár a 96. percig nem úgy nézett ki, hogy ez sikerülhet. Mindent megtettek azért, hogy megnehezítsék a saját dolgukat. Talán nem kezelték helyesen ezt a meccset, de nem lett volna igazságos, ha kikapnak.

Kalmár Zsolt pedig arról beszélt, hogy sokszor átélt az elmúlt években nehézségeket, lent volt a padlón, fájdalmában sírt is, de most örömében sír, mert nem adta fel, és most itt lehet a csapattal, amikor kijutnak az Eb-re, és ez neki fantasztikus érzés. Mint mondta, amikor visszajött, az volt a célja, hogy visszaverekedje magát a válogatottba és az Eb-re kijusson, és nagyszerű érzés a számára, hogy ez összejött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!