Ismét kikapott a Fradi a bajnokságban, a Fehérvár először győzött a Groupama Arénában

2023. november 12. – 18:31

Másolás

Vágólapra másolva

Szabó Levente fejes góljával 1-0-ra legyőzte a hazai pályán játszó Ferencvárost a Fehérvár a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában vasárnap. A 67. percben Kalmár Zsolt szabadrúgását nagyjából 15 méterről csúsztatta a Fradi kapujába Szabó.

A hazai csapat szinte végig mezőnyfölényben játszott, de nem jött össze az egyenlítés. A Fehérvár története során először tudott győzni a Groupama Arénában, és megszakította az idegenbeli nyeretlenségi sorozatát. Legutóbb tavaly októberben győztek idegenben, a mostani szezonban egyedül Felcsúton csíptek el egy pontot.

A Fradi továbbra is vezeti a bajnokságot, és ugyanannyi pontja van, mint a második Paksnak, gólarányban azonban jobban áll a fővárosi csapat. A Fehérvár feljött a negyedik helyre, és három pontra megközelítette a harmadik Puskás Akadémiát.

A Fradi múlt héten Kecskeméten kapott ki 2-1-re. A vereség után a kormánymédia és a Fradi drukkerei napokig a vizes pályára és egy hajhúzás után elmaradt piros lapra mutogattak. Az FTC elnöke, Kubatov Gábor csak egy szomorú szmájlival kommentálta a Facebookon a Fehérvár elleni eredményt:

„Micsoda győzelem idegenben. Ez igazi bravúr volt. Szép volt, Fiúk!” – írta a meccs után Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester. A fehérvári csapat szerinte szerényebb, alázatosabb lett idén, és „úgy tűnik, néha a kevesebb többet ér. Jobban is áll ez nekünk, a csapatnak, a Vidi-családnak és van is eredménye. A következő feladat: két lábbal a földön maradni és dolgozni tovább, nagy akarattal, egységesen.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!