Bajnokok Ligája: 2-0-s vezetés után, tíz emberrel égett meg Dániában a Manchester United

2023. november 8. – 23:25

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán tovább folytatódtak a két héttel ezelőtti meccsek visszavágói a Bajnokok Ligájának negyedik fordulójában, a Sahtar Donyeck keddi, Barcelona elleni bravúrja után pedig most a dán København okozott meglepetést, miután 2-0-ról, aztán 3-2-ről is fordítva, 4-3-ra verték a Manchester Unitedet. Az Union Berlin idegenben szerzett pontot a Napoli elleni döntetlennel, a PSV pedig megverte a Lenst, ezenkívül azonban hasonló eredmények születtek, mint két hete.

A D csoport élére ugrott a Real Sociedad, amely a kora esti meccsen 21 perc alatt öt gólt is berámolt. Mondjuk ebből csak három volt érvényes, hét perccel később pedig egy tizenegyest is kihagytak a hazaiak, de végül 3-1-re, magabiztosan győztek. A vereséggel a továbbra is nullapontos Benfica már biztos kieső, de a portugál csapat legalább az első gólját belőtte a sorozatban a második félidő elején. A C csoportban utolsó Union Berlin nagyot küzdve megszerezte az első pontját a Napoli otthonában, de a csoport állására ez nem volt hatással.

Már csak azért sem, mert a csoport későbbi meccsén a Real Madrid otthon még simábban verte a Bragát, mint idegenben, 3-0 lett a vége, így a madridiak továbbra is veretlenek. A melegítés közben megsérülő Kepa helyére kényszerűségből beálló Lunyin ráadásul rögtön tizenegyest védett a hatodik percben. A D csoport későbbi meccsén az Inter az utolsó pillanatban szerzett góllal verte a Salzburgot, amivel ugyan nem előzték meg a Real Sociedadot, de legalább pontokban felzárkóztak.

Az Inter győztes gólját szerző Lautaro Martínez – Fotó: Kerstin Joensson / AFP
Az Inter győztes gólját szerző Lautaro Martínez – Fotó: Kerstin Joensson / AFP

A B csoportban az Arsenal megismételte a két héttel ezelőtti győzelmét, 2-0-ra verte a Sevillát, és továbbra is simán vezeti a csoportját, a PSV pedig 1-0-ra verte a Lenst, így feljött a második helyre. Az A csoportban a Galatasaray megint nem tudta legyőzni a Bayern Münchent, Kane duplájára csak a hajrában tudtak válaszolni, a 2-1-gyel pedig a bajorok is veretlenek maradtak. A másik meccsen viszont a dán Københavnnel már két hete is megszenvedő Manchester Unitednek ezúttal nem volt szerencséje, és egy őrült meccsen, 4-3-ra kapott ki, amivel jelenleg utolsó a csoportjában.

Legutóbb Maguire fejesgólja után a kapus André Onana utolsó pillanatos büntetővédése kellett ahhoz, hogy 1-0-ra verjék a dánokat, és bár most 28 perc után már 2-0-ra vezettek Højlund duplájával, végül így sem sikerült nyerniük.

Ebben mondjuk nagy szerepe volt annak is, hogy Marcus Rashford a 42. percben nem szándékosan ugyan, de úgy megtaposta Elias Jelert bokáját, hogy némi videózás után piros lapot kapott, ezután pedig a dánok még a 13 perccel meghosszabbított első félidő vége előtt egyenlítettek. A második félidőben aztán a United 10 emberrel is szervezetten védekezett, a 69. percben pedig egy kezezés után megítélt büntetőből megint vezetést szereztek, az utolsó bő tíz percre teljesen összeomlottak, kaptak két gólt, és így visszacsúsztak a csoport utolsó helyére. A Unitednek így a Galatasaray ellen idegenben kell majd nyernie, ha tovább akar jutni.

Eredmények, Bajnokok Ligája, 4. forduló, szerdai játéknap

  • Bayern München–Galatasaray 2-1 (0-0)
  • FC København–Manchester United 4-3 (2-2)
  • PSV–Lens 1-0 (1-0)
  • Arsenal–Sevilla 2-0 (1-0)
  • Real Madrid–Braga 3-0 (1-0)
  • Napoli–Union Berlin 1-1 (1-0)
  • Salzburg–Internazionale 0-1 (0-0)
  • Real Sociedad–Benfica 3-1 (3-0)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!