Végrehajtás indult Dzsudzsák Balázs püspökladányi cégével szemben

2023. november 7. – 07:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) augusztus 23-án végrehajtást indított Dzsudzsák Balázs egyik cégével szemben – írta az Mfor.hu

A Debrecen futballistája nyáron többségi tulajdonosként szállt be a püspökladányi Market Invest Hungary Kft.-be. A 2018-ban alapított, főtevékenységként üzletviteli és egyéb tanácsadással foglalkozó cég addigi egyedüli tulajdonosa, Karacs Péter megbontotta üzletrészét:

  • magának megtartott egy 600 ezer forint értékű részt,
  • a testvérének, Karacs Ádámnak névértéknek megfelelő áron eladott egy másik 600 ezres részt,
  • míg a többségi hányadot, 1,8 millió forint névértékű üzletrészt szintén névértéknek megfelelő áron Dzsudzsák Balázs vette meg.

A 109-szeres magyar válogatott futballista így 60 százalékban lett a cég tulajdonosa, amit a cégbíróság július 26-án jegyzett be. Alig egy hónappal később, augusztus 23-án a NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság végrehajtást indított a céggel szemben. A cégbírósági dokumentumok szerint a végrehajtási ügy lezárását a mai napig nem kezdeményezték.

Az Mfor.hu beszámolója szerint a cég a működése első két és fél évében lényegében alvócégként funkcionált, nem volt árbevétele, mindössze pár százezres alapkiadást számoltak el. 2021-et viszont 2,6 milliós árbevétellel és a 2,3 milliós profittal zárták. Tavalyi még ennél is jobban ment nekik, 2,77 milliós árbevétel mellett 2,4 millió forint volt az eredményük.

Nem ez az első eset, hogy végrehajtás indul Dzsudzsák Balázs egyik érdekeltségével szemben. 2022 februárjában ugyanez történt a résztulajdonában lévő Első Magyar Léghajógyár Kft.-nél is. Az az eset azonban annyiban mindenképp más, hogy a folyamat nem húzódott ennyire el: a február 9-én elindított végrehajtást február 28-án lezárta a NAV, a cég rendezte elmaradásait, így tovább működhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!