Végrehajtás indult a Dzsudzsák Balázs érdekeltségébe tartozó léghajós cég ellen

2022. február 19. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

A NAV február 9-én végrehajtást indított a részben Dzsudzsák Balázs tulajdonában lévő Első Magyar Léghajógyár Kft.-vel szemben, írja az Mfor. A cég valamilyen adótartozást halmozhatott fel, vagy késedelmi pótlék befizetésével maradhatott el. Ugyanakkor a végrehajtás megindítása nem jelenti automatikusan a cég megszűnését, amennyiben rendezik a tartozást, az adóhivatal megszüntetheti az eljárást.

A léghajógyártással foglalkozó cégben tavaly februárban vásárolt 450 ezer forintért 15 százalékos részesedést a magyar válogatott focista. A céget 2020. október 2-án jegyezték be 3 millió forintos tőkével, fő tevékenysége a légi- és űrjármű gyártása. A léghajós cég az ukrán származású Gennadij Verba projektje lehet.

A léghajós cégnek összesen négy tulajdonosa van Dzsudzsákkal együtt:

  • 50 százaléka van a debreceni RTS Vízvágó Kft.-nek,
  • 20 százaléka az izraeli Atlas LTA Advanced Technology-nak,
  • 15-15 százaléka pedig a nyírlugosi Mopi-Trade-nek és Dzsudzsák Balázsnak.

A Debrecen játékosának más cégekben is van érdekeltsége: 2021. novemberében alapította meg többedmagával az építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó BGZN Tüzép Kft.-t. Az üzletrészeken hárman osztoznak: Dzsudzsák és Erdélyi Zoltán 33-33 százalékot, a csömöri illetőségű Gyöngy Gábor 34 százalékot birtokol.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!