Szoboszlai: Aki azt mondja, hogy focistaként nem érzi magát magányosnak, az hazudik

2023. november 3. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

A beilleszkedéséről, az életmódjáról, a magánélet és a munka egyensúlyáról, az idáig vezető út nehézségeiről és a magányos focistaéletről is beszélt Szoboszlai Dominik, a Liverpool magyar válogatott focistája a Fodballnak adott hosszú interjújában, ahol a személyesebb témák mellett rengeteg olyan téma is előkerült, amely kifejezetten a játék taktikai és technikai elemeire fókuszált. A teljes interjút itt lehet megnézni.

A YouTube-on csütörtökön közzétett beszélgetésben Szoboszlai elmondta, hogy bár kívülről úgy tűnhetett, hogy könnyen beilleszkedett a Liverpoolba, valójában ez sosem egyszerű, itt pedig csak Konatét ismerte, de a sérülése miatt vele sem játszott együtt. Újoncként az első napon azt sem tudta, hogy kivel menjen el reggelizni, és néhány hét, valamint az első meccs kellett ahhoz, hogy tényleg beilleszkedjen. A csapatból Trent Alexander-Arnolddal a legjobb a viszonya, vele ment el először vacsorázni vagy csavarogni ide-oda, és át is szoktak járni egymáshoz.

Később viszont arról is beszélt, hogy aki focistaként azt mondja, nem érzi magát magányosnak, az hazudik, és vannak olyan napok, amikor csak ül a kanapén és gondolkodik, hogy most akkor mit csináljon, aztán csak berak egy filmet, reméli, hogy elalszik, és hamarabb holnap lesz. Ebben alighanem az is szerepet játszik, hogy Liverpoolban sem tud már lemenni az utcára, sőt, Manchesterben is nehezen, pedig ott több csapat is van. Vannak viszont olyan hátsó utak, ahol meg lehet oldani mondjuk egy vásárlást, hogy ne kelljen a plázákban az emberek között mászkálni.

„Nekem ez nehéz, de az elkövetkezendő időben meg szeretném tanulni, hogy ahogy bejöttem ezen az ajtón, itt a magánéletem van, arra koncentrálok, ami itthon van, és ahogy kimegyek reggel az ajtón edzésre, akkor felkapom a cuccaimat, és csak a foci”

– mondta Szoboszlai a munka és a magánélet különválasztásáról, hozzátéve, hogy otthon focit is nagyon ritkán néz, bár van egy haverja, akinek az NB II.-es meccseit YouTube-on szokta nézni a baráti társaságuk többi tagjával.

A magyar játékos emellett beszélt arról is, hogy korábban többször is próbálta, hogy Mohamed Szalah vagy éppen Erling Haaland mintájára ő is megpróbál az életének minden szegmensére odafigyelni, és nagyon szigorú napirendet és étrendet tartani, de ezek a dolgok neki nem jöttek be, ha úgy érzi, hogy meg akar enni egy csokit, akkor meg is fogja enni. A saját magára is kiborgként hivatkozó, leragasztott szájjal alvó Haalandról egyébként elmondta, hogy miután volt a lakásán, tudja, hogy rengeteg olyan dolgot is csinál, amit a legtöbben valószínűleg nem is tudnak.

Ahogy a BBC-nek adott interjúban, úgy itt is előkerült az, hogy mennyire volt szigorú vele az apja, Szoboszlai pedig azt mondta, hogy szerinte az egész annyira durva volt, hogy senki másnál nem működne. Nála azért működhetett, mert nem volt viszonyítási alapja, 12 évesen nyilván csak az apja elvárásaihoz tudta mérni magát, és és ebből csak 18 évesen tört ki, amikor már a Salzburg felnőtt csapatában és a válogatottban is játszott. Ekkor kezdte el például kinyomni az apja meccs utáni hívásait, ahol elmondta neki, hogy mit csinált jól és mit rosszul.

A játékos itt is beszélt arról, hogy 14 éves koráig csak a technikáját fejlesztették, és arról is, hogy az apja nem nagyon dicsérte, mert azt akarta, hogy ne legyen elégedett magával, és a céljuknak megfelelő szinten is meg tudja állni a helyét, nem csak ott, ahol éppen van. Szoboszlai most is elmondta, hogy a kezdettől fogva kitűztek egy célt, az apja elvárásai miatt pedig ő is a legmagasabb polcra tette magát, és mindent a háttérbe szorított, hogy ezt a célt el is tudja érni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!