Montenegrót nem kísérhetik el a szurkolói a magyarok elleni Eb-selejtezőre

2023. november 2. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az UEFA döntése értelmében nem lehetnek vendégszurkolók a november 19-i magyar–montenegrói labdarúgó-Eb-selejtezőn a Puskás Arénában, miután az európai szövetség a drukkerek rasszista megnyilvánulásai miatt megtiltotta a jegyárusítást a szövetségnek, és összesen húszezer eurós bírságot is kiszabott rá – írja az MTI.

A szövetség honlapján elérhető, szerdán közzétett döntés szerint az október 17-i, 3-1-es szerb győzelemmel végződő Szerbia–Montenegró-meccsen voltak rasszisták a montenegrói szurkolók, ezért nem árulhat a szövetség jegyeket a következő idegenbeli meccsükre. Az UEFA 15 ezer eurós büntetést is kiszabott erre hivatkozva, további ötezer eurót pedig károkozás és dobálózás miatt kell kifizetnie.

Persze a szerb tábor sem volt különb, ők ugyancsak rasszisták voltak, így a szövetség a következő hazai meccsükre nem árulhat jegyeket, és 50 ezer eurós büntetést is kell fizetniük. Ezen túl a jegyárusítás problémái miatt 10 ezer, a tűzijátékok hajigálása és meggyújtása miatt 6500 és 750, az átjárók eltorlaszolása miatt 8000, a lézerezés miatt pedig 14 ezer dolláros büntetést kell fizetnie a szövetségnek.

A csoportját vezető magyar válogatott utolsó selejtezőjére a hazai szurkolók péntektől vehetnek majd jegyet, a csapatnak pedig így talán még több esélye lesz a kijutást érő pontszerzésre. A kijutás egyébként már a litvánok ellen meglehetett volna, végül azonban még a döntetlenhez is heroikus küzdelemre volt szükség, miután az első félidőben a válogatott 2-0-s hátrányba került. Így viszont Montenegró ellen akár már egy döntetlennel is hazai pályán vívhatja ki a válogatott az egyenes ági kijutást a jövő évi, németországi Eb-re.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!