Harry Kane félpályás gólt lőtt, a Bayern 8-0-ra nyert a Bundesligában

2023. október 28. – 18:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Bayern München 8-0-ra kiütötte a Darmstadtot a Bundesliga 9. fordulójában. A meccs legszebb gólját Harry Kane szerezte: a 69. percben a saját térfeléről, a kezdőkörből lőtt kapura, a labda pedig tökéletes ívben, a kint álló kapus feje fölött vágódott a kapuba. Kane-nek ez volt a második, a Bayernnek pedig az ötödik gólja a mérkőzésen. Az angol válogatott csatár a meccs végére a mesterhármast is megszerezte.

Nem indult jól a Bayern számára a mérkőzés, ugyanis már a 4. percben emberhátrányba kerültek. Joshua Kimmich a saját tizenhatosa előtt veszített labdát, ami után csak szabálytalanul tudta megállítani a kapura törő Marvin Mehlemet. A játékvezető ezért egyből pirosat adott a Bayern középpályásának.

A kiállítás után a Bayern nem találta a meccs ritmusát, a vendég Darmstadnak több helyzete is volt, de nem tudták bevenni a közel egy év kihagyás után visszatérő Manuel Neuer kapuját. A 21. percben a Darmstadt is megfogyatkozott: Klaus Gjasula még éppen a tizenhatoson kívül akasztotta össze Konrad Laimer lábait. Martin Petersen játékvezető először büntetőt ítélt, de a videóbírós visszanézés után látszott, hogy a szabálytalanság a vonal előtt történt, emiatt szabadrúgással folytatódik a meccs. Így viszont egyből kiállította az albán játékost.

Még tíz a tíz ellen is inkább a Darmstadt volt a veszélyesebb csapat, de az első félidő végén, a 41. percben újabb játékosukat állították ki: Matej Maglica buktatta a gólhelyzetben kilépő Kane-t, amiért jogosan piros lapot kapott.

Az emberelőnybe került Bayern a második félidőben aztán bedarálta a vendégeket. Az 51. percben Kane fejelt gólt Noussair Mazraoui beadása után, amivel beindította a Bayern-gólhengert. 15 perccel később már 4-0 volt az eredmény Leroy Sané duplájának és Jamal Musiala góljának köszönhetően. Ezután következett Kane félpályás gólja, majd Thomas Müller és újra Musiala volt a gólszerző. A 8-0-s végeredményt Kane állította be a 88. percben. A Darmstadt legjobbja a kapus, Marcel Schuhen volt. A nagy védései nélkül két számjegyű is lehetett volna a gólkülönbség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!