Csapás a Bayernnek: síbaleset miatt az egész szezonra kidőlt a kapus Manuel Neuer

2022. december 10. – 13:12

Másolás

Vágólapra másolva

Síelés közben eltörte a lábát, ezért már nem játszhat a 2022–23-as szezonban Manuel Neuer, a német válogatott és a Bayern München kapusa. A hírt maga a játékos jelentette be az Instagramon, ahol egy, a kórházi ágyon készült fotót mellékelt a fejlemények mellé. Neuer arról írt, hogy a sítúrával ki akarta szellőztetni a fejét a vb-kudarc után, ekkor tört el a lába, amit szombaton már meg is műtöttek.

Neuer és a német válogatott már a csoportkörben kiesett a katari foci-vb-n: azok után, hogy a nyitómeccsükön kikaptak Japántól, a spanyolok elleni döntetlen és Costa Rica legyőzése kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. A német szövetségi kapitány, Hansi Flick egyelőre megtarthatta állását.

A 36 éves Neuer 2011 óta számít stabil kezdőnek a Bayern München kapujában, a német válogatottban pedig 2009 óta összesen 117-szer védett. A Bayern a téli szünetben vezeti a Bundesligát, előnyük 4 pont a Freiburg előtt, és mivel a német bajnokság csak január 20-án folytatódik (épp egy Lipcse–Bayern meccsel), lesz idő Münchenben, hogy megfelelő pótlást találjanak Neuer helyére, akár igazolás árán. A Bayern érdekelt a Bajnokok Ligája folytatásában is, ott a Paris Saint–Germain lesz az ellenfelük a nyolcaddöntőben, míg a Német Kupában a Mainz lesz a nyolcaddöntős ellenfelük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!