Milák korábbi edzője szerint Cseh László és Egerszegi Krisztina segíthetne a megoldás megtalálásában

2023. október 25. – 14:48

Milák korábbi edzője szerint Cseh László és Egerszegi Krisztina segíthetne a megoldás megtalálásában
Selmeci Attila a parton, Milák a vízben, 2021. augusztusig így készültek – Fotó: BHSE

Másolás

Vágólapra másolva

„Most, hogy már mindenki hallatta a hangját, aki úgy érezte, Milák Kristóf helyzetéről, egyre inkább az egységességet és a közösen kialakított álláspontot hiányolom, amire pedig nagy szükség lenne. Még mindig nem késő kialakítani egy olyan válságkezelő testületet, amelyet kizárólag azok alkotnak, akiket segítő szándék vezérel” – mondta az SzPressz Hírszolgálatnak az olimpiai bajnok úszó korábbi edzője, Selmeci Attila.

A szakember Érden fedezte fel Milák tehetségét, és együtt jutottak el az első világcsúcsig 2019-ben, valamint a világbajnoki aranyéremig. Az olimpia után azt is elmondta a Telexnek, hogyan indult a munkájuk, mennyi mindenen mentek keresztül együtt. Selmeci pillanatnyilag a Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöke, egyben az edzőbizottság elnöke is.

A mostani helyzetben szerinte mentorként Cseh László karolhatná fel Kristófot, mert előtte biztosan megnyílna, vele olyan gondolatait is megosztaná, amelyeket másokkal nem.

„Minél korábban találkoznak egymással, annál több esély marad a jó megoldásra. Több nagy világversenyt jártak meg együtt, egészen biztos vagyok abban, hogy Laci türelemmel és a bölcsességével jó hatással lenne rá. Ugyanez történne akkor is, ha olimpiai bajnoktársai szakítanának időt rá és számolnának be arról, hogy milyen nehézségeket küzdöttek le, miért akarták feladni, és végül miért is maradtak.”

Selmeci egészen pontosan Egerszegi Krisztinára és Gyurta Dánielre gondolt, akiknek a pályájában szintén voltak mélypontok, de végül sikeresek lettek. Egerszegit 1994-ben váratlanul legyőzték a vb-n a kínaiak, míg Gyurta 2004-ben, 15 évesen ezüstérmes volt az olimpián, de két évvel később a hazai Eb-n a döntőbe sem sikerült bejutnia.

Hogy mi történt és történik Milák Kristóffal, ebben a cikkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!