Bajnokok Ligája: a PSG 3-0-ra ütötte ki az AC Milant, a Dortmund idegenben verte a Newcastle-t

2023. október 25. – 23:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Paris Saint-Germain 3-0-ra kiütötte az AC Milant a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, a szerdai játéknap rangadóján. Az F csoport másik meccsén a Borussia Dortmund 1-0-ra nyert a Newcastle United otthonában.

A PSG a világbajnok francia csatár Kylian Mbappé, valamint a vb-ezüstérmes Randal Kolo Muani és a dél-koreai Li Kangin találataival magabiztosan győzte le a Milant. A francia bajnok ezzel némiképp kijavította a három héttel ezelőtti, Newcastle United ellen elszenvedett kínos, 4-1-es vereséget.

A Dortmund az első félidő végén, Felix Nmecha góljával szerezte meg a vezetést az előzetesen esélyesebbnek tartott Newcastle United vendégeként, és ezt az egygólos előnyt aztán óriási küzdelemben meg is őrizték a lefújásig.

A sorsolás után legnehezebbnek tűnő F csoportban így nyílt maradt a küzdelem a nyolcaddöntőbe jutást jelentő első két helyért: a PSG 6 ponttal áll az élen, a Dortmundnak és a Newcastle-nek is 4-4 pontja van, de a német klub a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően második. A Milan három forduló után 2 ponttal a negyedik a csoportban.

Az E csoport kora esti találkozóján a Lazio 3-1-es vereséget szenvedett Rotterdamban, a Feyenoord otthonában, míg a csoport másik meccsén az Atlético Madrid 2-2-es döntetlent játszott Glasgow-ban a Celtickel.

A G csoportban a címvédő Manchester City gól nélküli első félidő után 3-1-re győzött a svájci Young Boys otthonában. Az angol csapatban Erling Haaland duplázott, a City pedig hibátlan mérleggel áll a csoport élén, és a következő fordulóban már be is biztosíthatja a továbbjutást. Ugyancsak a G csoportban a magyar válogatott védő Willi Orbánt sérülése miatt nélkülöző, a kapus Gulácsi Pétert pedig a kispadra ültető RB Leipzig 3-1-re verte a vendég Crvena zvezdát.

A H csoportban a Barcelona megőrizte hibátlan mérlegét, hazai pályán 2-1-re győzték le a Sahtar Donyecket. A H csoport esti mérkőzésén az FC Porto a szünetben még egygólos hátrányban volt, aztán viszont a brazil Evanilson mesterhármasának is köszönhetően fordított és végül sima, 4-1-es sikert aratott a belga Antwerp vendégeként. (MTI)

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:

  • Paris Saint-Germain – AC Milan 3-0 (1-0)
  • Newcastle United–Borussia Dortmund 0-1 (0-1)
  • Feyenoord–SS Lazio 3-1 (2-0)
  • Celtic Glasgow–Atlético Madrid 2-2 (2-1)
  • Young Boys–Manchester City 1-3 (0-0)
  • RB Leipzig–Crvena zvezda 3-1 (1-0)
  • FC Barcelona–Sahtar Donyeck 2-1 (2-0)
  • Royal Antwerp–FC Porto 1-4 (1-0)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!