A Newcastle 4-1-re ütötte ki a PSG-t a Bajnokok Ligájában

2023. október 4. – 23:32

A Newcastle 4-1-re ütötte ki a PSG-t a Bajnokok Ligájában
Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain játékosa a Bajnokok Ligájában a Newcastle ellen elszenvedett 4-1-es vereség után – Fotó: Carl Recine / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Két forduló után kisebb meglepetésre a Newcastle United vezeti a Bajnokok Ligája F jelű csoportját, amelyben szerda este 4-1-re verték a Paris Saint-Germain csapatát. A két éve szaúdi tulajdonba került 2021 decemberében még a Premier League utolsó helyén tanyázott, most, kevesebb mint 24 hónappal később viszont első helyen áll az egyik legkeményebb, még a Dortmundot és a Milant magába foglaló csoportjában. Az angol klub története során először nyert legalább háromgólos különbséggel a BL-ben, míg a PSG 2001 márciusa óta először kapott négy gólt a sorozat csoportkörében, írja az MTI.

A csoport másik meccsén a Milan 0-0-t játszott a Dortmund otthonában, ezzel az olaszok két gól nélküli döntetlennel kezdték az idei BL-szezont.

Idegenben nyert a Lipcse ellen a Manchester City, a 3-1-es sikerükkel már 16 meccse veretlenek az európai kupákat nézve. Ebben a csoportban a másik meccsen a Crvena zvezda és a Young Boys 2-2-es döntetlent játszott.

A Lazio sorban a második fordulóban szerzett gólt a 95. percben, legutóbb egy kapusgól ért nekik egy pontot, most a Celtic ellen Pedro hosszabbításos találata a győzelmet hozta el nekik. A csoport másik meccsén az Atlético Madrid 3-2-re verte a Feyenoordot.

A H csoportban a Royal Antwerp otthon kapott ki 3-2-re a Sahtar Donyecktől, ráadásul úgy, hogy az ukránok 2-0-s hátrányból álltak fel, míg a Barcelona idegenben verte 1-0-ra a Portót.

Eredmények, Bajnokok Ligája, 2. forduló, 2. játéknap:

  • Atlético Madrid–Feyenoord 3-2 (2-2)
  • Celtic–Lazio 1-2 (1-1)
  • Dortmund–Milan 0-0
  • Newcastle–Paris Saint-Germain 4-1 (2-0)
  • Royal Antwerp–Sahtar Donyeck 2-3 (2-0)
  • Porto–Barcelona 0-1 (0-1)
  • RB Leipzig–Manchester City 1-3 (0-1)
  • Crvena zvezda–Young Boys 2-2 (1-0)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!