BL: a bemutatkozások királya őrült sprintből vágott gólt az Arsenalban, Bellingham nem bír leállni a Realban

2023. október 24. – 23:02

Másolás

Vágólapra másolva

A csoportok felében már lement a csoportkör fele, vagyis három forduló. Ezek után a Bayern München, a Real Madrid, illetve az Internazionale és a Real Sociedad került már most elég közel a továbbjutáshoz – az első kettő azért, mert három meccs után hibátlan, a második kettő pedig azért, mert 7 ponttal jelentősen leszakították a csoport másik két tagját.

A Bayern München Törökországban a végére hagyta a döntést, hiába vezettek már a 8. percben, a nemrég egy török bajnokin szinte kihagyhatatlan büntetőt hibázó Mauro Icardi most egy panenkázással villant a németek ellen. A 30. perc után sokáig 1-1 volt, de a 73. perc után, 6 perc alatt kettőt lőve eldöntötte a győzelmet a Bayern. Az A csoport másik meccsén a Manchester United 1-0-ra nyert az FC Copenhagen ellen, ezzel most Európa-ligába jutást érő helyen állnak.

Az Arsenal javított a Lens elleni legutóbbi veresége után, ráadásul nem is akárhogy, hiszen idegenben verték a Sevillát. Az Arsenal első gólját a bemutatkozások specialistájának nevezhető Gabriel Martinelli lőtte, aki a keddi találatával már négy sorozatban is góllal mutatkozott be az Arsenalban: most a Sevilla ellen talált be az első BL-meccsén, korábban a Standard Liège ellen az első Európa-liga-meccsén, a Premier League-debütálásán a West Hamnek, a ligakupában pedig a Notthingham Forestnek lőtt gólt elsőre. Ráadásul nem is akármilyen gólt szerzett most: a Sevilla beadásából fordult az Arsenal, a felszabadítás után egyből indították Martinellit, aki lényegében a saját tizenhatosától sprintelte végig a pályát, hogy a túloldalon a kapust elfektetve betaláljon az első félidő hosszabbításában.

Az arsenalos Gabriel Martinelli gólja a Sevilla elleni, 2023. október 24-i Bajnokok Ligája-csoportmeccsen – Fotó: Marcelo Del Pozo
Az arsenalos Gabriel Martinelli gólja a Sevilla elleni, 2023. október 24-i Bajnokok Ligája-csoportmeccsen – Fotó: Marcelo Del Pozo

Az Arsenal a második félidőben 2-0-ra is elhúzott, ezután pedig csak szépíteni tudott a Sevilla, így az angol csapat a győzelmével újra a csoport élére ugrott, kihasználva, hogy a Lens és a PSV 1-1-es döntetlent játszott csak.

A Bayern Münchenhez hasonlóan három meccs után százszázalékos a Braga otthonában, Portugáliában 2-1-re nyerő Real Madrid, amelyben Jude Bellingham harmadik BL-meccsen a harmadik gólját lőtte, a Realban pedig idén már 12 meccsen 11 gólnál jár, sorban három mérkőzésen is betalálva. Bellingham előtt Rodrygo is betalált a vendégeknél, válaszul pedig csak egy gól jött, így a Real is a továbbjutás küszöbén. A csoport másik meccsén a Napoli 1-0-ra nyert az Union Berlin otthonában.

Az Internazionale 2-1-re verte a Salzburgot, míg a Bajnokok Ligájába tíz év után visszatérő Real Sociedad a Benfica ellen nyert 1-0-ra idegenben. Ezzel mindkét, a csoportból kedden győztes csapat 7 ponttal áll, és eléggé elhúztak a 3 pontos Salzburgtól és a pont nélkül álló Benficától.

Bajnokok Ligája, 3. játéknap, keddi eredmények:

  • Galatasaray–Bayern München 1-3 (1-1)
  • Manchester United–FC Copenhagen 1-0 (0-0)
  • Lens–PSV 1-1 (0-0)
  • Sevilla–Arsenal 1-2 (0-1)
  • Braga–Real Madrid 1-2 (0-1)
  • Union Berlin–Napoli 0-1 (0-0)
  • Internazionale–Salzburg 2-1 (1-0)
  • Benfica–Real Sociedad 0-1 (0-0)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!