A 11-est 9 méterről is ki lehet hagyni, Icardi elrettentő példát mutatott

2023. szeptember 27. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva

Átlagos kedd esti bajnokit játszott egymással az Istanbulspor és a Galatasaray, mígnem a vendégcsapat a 38. percben büntetőhöz jutott. Akturkoglu ahelyett, hogy a kapuba bombázta volna a labdát, lepasszolta, és így Mauro Icardit hozta helyzetbe. Az argentin csatár azonban kilenc méterről nem találta el a kaput, noha a kapus már feküdt.

Tévhit, hogy a tizenegyest nem lehet lepasszolni, először Johann Cruyff próbálkozott vele. Az ESPN videóján azt is meg lehet nézni, hogy Lionel Messi és Luis Suarez hogyan csinálta meg ezt a mutatványt a Celta Vigo ellen.

A lepasszolás egyébként meglehetősen kockázatos a videóbíró korszakában, amikor amiatt is újra szokták rúgatni a büntetőt, ha valaki belép a tizenhatoson belülre a labda elrúgása előtt, vagy a kapus lába nem érinti a gólvonalat.

A meccset egyébként a Galatasaray megnyerte, miután Icardi a 42. percben már nem hibázott egy helyzetben. A bajnokságot a Galata vezeti hat forduló után 16 ponttal, de az őt üldöző Fener majd csak csütörtökön játssza le a bajnokiját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!