Szaúd-Arábia női foci-vb megrendezésére készül

2023. október 20. – 15:37

Másolás

Vágólapra másolva

Szaúd-Arábia szeretné megrendezni a 2035-ös női világbajnokságot, erről Monica Staab, az ország női csapatának német igazgatója számolt be az Insidethegames híre szerint.

„Tudom, hogy a férfi világbajnokságot meg akarják rendezni, de miért ne rendeznék meg a nőit 2035-ben? Most kezdtük meg egy csapat felkészítését arra, hogy magas szinten versenyképes legyen” – mondta Staab, aki 2021-től él az országban, előbb edzőként dolgozott, most igazgató.

Szaúd-Arábia a 2034-es férfi vb-re pályázik, ezt már hivatalosan bejelentették, a női torna egyelőre még csak terv. Az augusztusi női vb-t az ország turisztikai ügynöksége akarta szponzorálni, de a FIFA tervét keresztülhúzta a két rendező, Ausztrália és Új-Zéland tiltakozása.

„Hatalmas irónia lenne, ha ez a szervezet támogatná a világ legnagyobb női sporteseményét, miközben az országban a nők nem is vállalhatnak munkát a férfiak engedélye nélkül” – nyilatkozta az Amnesty International ausztrál vezetője.

Hogy Szaúd-Arábia mennyire változtatta meg a világ fociját szűk néhány hónap alatt az átigazolásaival, ebben a cikkben írtunk. A nők helyzetére pedig jól rávilágít ez a másik írásunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!