Dibusz: Willi Orbán kiesése óriási érvágás

2023. október 14. – 20:34

Másolás

Vágólapra másolva

„Willi Orbán kiesése óriási érvágás, de vannak olyan játékosok a keretben, akik megfelelően tudják pótolni. De nem is egy személyben kell helyettesíteni, hanem az egész csapatnak tenni kell azért, hogy ne érezzük meg a hiányát” – mondta Dibusz Dénes, a magyar válogatott kapusa a pénteki sajtótájékoztatón.

Az RB Leipzig 30 éves védője a csehek elleni barátságos meccsen szenvedett térdsérülést, emiatt ki kell hagynia a szerbek és a litvánok elleni Eb-selejtezőket. Mióta a magyar válogatottban szerepel, Orban a védelem meghatározó tagja, aki a támadó pontrúgásoknál is nagyon fog hiányozni. A 6 válogatott gólja többségét szögletek és szabadrúgások után szerezte.

Dibusz Dénes, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa sajtótájékoztatón az MLSZ Telki Edzőközpontjában 2023. október 13-án – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Dibusz Dénes, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa sajtótájékoztatón az MLSZ Telki Edzőközpontjában 2023. október 13-án – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Dibusz a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a válogatottnál mindig a taktikai felkészülésen van a hangsúly. „Az edzések arra is szolgálnak, hogy akik újonnan bekerülnek a csapatba, azok minél inkább megismerjék a társakat, megszokják egymás mozdulatait és az automatizmusok kialakuljanak” – mondta.

Marco Rossi szövetségi kapitány arról beszélt, hogy a felkészülés során semmit sem változott a korábbi meccsekhez képest. Fontos meccsnek nevezte a szerbek ellenit, amelyen a magyar válogatott természetesen megpróbál újra győzni, de szerinte ez egyáltalán nem lesz sétagalopp. „A vereség is benne van a pakliban” – tette hozzá.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!