Uniós pénzből telepítettek napelemeket a Fradi-stadion tetejére

2023. október 10. – 21:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. napelemes rendszert telepített a Groupama Arénára a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (Kehop) elnyert mintegy 172,8 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból, a korszerűsítéssel a létesítmény üzemeltetési költségei lényegesen kedvezőbbé válnak – közölte a vagyonkezelő az MTI-vel.

A Ferencvárosi Torna Club által kezelt ingatlanon végrehajtott beruházással a Groupama Aréna villamosenergia-igényének részbeni kielégítésére 499 kilowatt (kW) névleges teljesítményű napelemes rendszert építettek ki.

Összesen 1350 darab napelempanelt telepítettek az aréna tetőszerkezetére, ez éves szinten 600 ezer kilowattóra villamos energia előállítására alkalmas.

Egy, a telepítésről készült videóban a projekt vezetője azt mondta, hogy 28 kilométernyi kábelen jut el az energia az inverterekig, Az arénát üzemeltető Sportfive Hungary vezérigazgatója, Igaz András korábban azt nyilatkozta, hogy a napelemek telepítése beleillik a Zöld Aréna-programjukba is, és az energiafelhasználásuk 15-17 százalékát biztosítják majd a panelek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!