Marco Rossi a védelem két szélén erősítette meg a fociválogatottat

2023. október 3. – 13:31

Másolás

Vágólapra másolva

Marco Rossi szövetségi kapitány kedden Telkiben hozta nyilvánosságra azoknak a játékosoknak a névsorát, akikkel megkezdi a felkészülést a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőre, jelentette az MTI.

A csoportjában éllovas magyar csapat jövő szombaton a Puskás Arénában a rosszabb gólkülönbségével második Szerbiát fogadja, három nappal később pedig a nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként lép pályára a kvalifikációs sorozatban.

Mivel Willi Orbán sérülés miatt kiesett a védelem tengelyéből, nem keltett nagy meglepetést, hogy Bolla Bendegúz és a felcsúti Nagy Zsolt is meghívót kapott, akik a két szél lezárásában és egy 5-3-2-es felállásban fontos szerepet tölthetnek be. Bolla az előző két válogatott meccsen nem játszott, mert augusztus végén szerződött Svájcba, és lett a Servette játékosa. Nagy Zsolt hosszú sérülése után játszik ismét a Puskás Akadémiában, igaz, 90 perc még nincs a lábában.

A szerbek ellen fontos lesz az agresszív és pontos védekezés a széleken, mert a kinti 2-1-es sikerhez kellett egy jó adag szerencse is. Ha a két soron következő meccsen hat pontot szerez a csapat, akkor máris, a hátralévő eredményektől függetlenül biztosítja a helyét a németországi Európa-bajnokságon. Ha négyet, és ebből hármat Kaunasban, akkor két fordulóval a vége előtt is megtartja hatalmas esélyét az Eb-részvételre. Szoboszlai Dominik helye megingathatatlan, amióta ő a csapatkapitány, a válogatott még nem szenvedett vereséget. Ők veszik fel a küzdelmet Szerbiával és Litvániával.

  • Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (MTK), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paks)
  • Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Fehérvár), Mocsi Attila (Rizespor), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskemét)
  • Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette), Kalmár Zsolt (Fehérvár), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (Bournemouth), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Nagy Ádám (Pisa), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)
  • Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros)

A csoport állása: 1. Magyarország 10 pont/4 mérkőzés, 2. Szerbia 10/5, 3. Montenegró 8/5, 4. Bulgária 2/5, 5. Litvánia 2/5

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!