Két októberi győzelemmel már ki is jut a fociválogatott a 2024-es Eb-re

2023. szeptember 10. – 22:43

Másolás

Vágólapra másolva



Magyarország nem játszott vasárnap Európa-bajnoki selejtező csoportjában, a másik két kijutásért még valós eséllyel rendelkező ellenfele igen. Montenegró az utolsó pillanatban nyert a bolgárokkal szemben 2-1-re, amikor már félórát játszott emberhátrányban. A győztes találatot Sztevan Jovetics szerezte a 96. percben. A bolgárok büntetőt is hibáztak 1-1-es állásnál, így nekik nagyjából már csak az lehet a céljuk, hogy elkerüljék az utolsó helyet.

A csütörtökön hazai pályán a mieink ellen 2-1-es vereséget szenvedő szerbek javítottak Litvániában. Az első félidőben eldőlt a pontok sorsa Mitrovic mesterhármasával. A litvánok erejéből csak a szépítésre futotta a második játékrészben.

Az állás így fest most, a mieink 4 meccset játszottak eddig, mindenki más ötöt, az első két hely ér direkt továbbjutást:

  1. Magyarország 10 pont
  2. Szerbia 10
  3. Montenegró 8 pont
  4. Bulgária 2 pont
  5. Litvánia 2 pont

A következő két forduló párosítása így néz ki:
Magyarország – Szerbia, Bulgária – Litvánia (október 14.)
Litvánia – Magyarország, Szerbia – Montenegró (október 17.)

A képlet nagyon egyszerű,

ha Marco Rossi válogatottja hozza a két októberi meccsét, az utolsó két novemberi eredménytől (Bulgária idegenben, Montenegró itthon) függetlenül kijut a 2024-es, németországi Európa-bajnokságra.

Bármilyen eredmény születik ugyanis a két délszláv csapat meccsén, a továbbjutás garantált, egészen biztosan az első kijutók közt leszünk. Ha viszont Magyarország döntetlenre végez a Puskás Arénában a szerbekkel, akkor biztosan lesz tétje az utolsó előtti fordulónak, és akkor legalább egy pontot kell szerezni a bolgárok otthonában, jó eséllyel Plovdivban. Ha az az egy pont megvan, akkor utolsó fordulóban Montenegró ellen már jó eséllyel tét nélküli összecsapás lesz.

További számolgatásokba ne is menjünk bele, hanem élvezzük azt a helyzetet, hogy teljes mértékben a saját kezében van a csapat sorsa, és nem kell azért fohászkodni, hogy egy másik meccsen számunkra kedvező eredmény szülessen, mint a múltban annyiszor.

Magyarország az előző két Eb-re mindkétszer pótselejtezőn jutott ki. Egyértelmű fejlődést jelentene, ha most egyenes ágon sikerülne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!