A Liverpool kilenc emberrel, utolsó pillanatos öngóllal kapott ki a Tottenhamtől

2023. szeptember 30. – 21:02

A Liverpool kilenc emberrel, utolsó pillanatos öngóllal kapott ki a Tottenhamtől
Fotó: Peter Cziborra / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon szerencsétlen meccsen, egy utolsó pillanatos öngóllal kapott ki szombaton 2-1-re az idén eddig veretlen Liverpool a Tottenham ellen. Az Arsenal eközben kiütéses győzelmet aratott Kerkez Milosék Bournemouth-a ellen, ezzel Szoboszlaiék visszacsúsztak a negyedik helyre tabellán.

A Liverpoollal szombaton tényleg minden megtörtént, ami csak lehetséges, két kiállítás, elvett gól, lesérülő gólszerző és egy utolsó pillanatos öngól is kellett a Tottenham győzelméhez.

A meccset a Liverpool kezdte jobban, és viszonylag hamar előnybe is kerülhettek volna, de a Tottenham kapusa a helyén volt. Nem sokkal később viszont meg is akadt a lendület, mert idén sokadjára megint emberhátrányba kerültek, ezúttal Curtis Jones kapott piros lapot némi videózás után, miután rátalpalt Bissouma sípcsontjára. A visszajátszás alapján úgy tűnt, hogy csak lecsúszott a lába a labdáról, a játékvezető azonban így is veszélyesnek ítélte a megmozdulást, és kiszórta a játékost.

A Liverpool idén már többször bizonyította, hogy így is tud nyerni, és ezúttal sem látszott, hogy kevesebben vannak – annyira nem, hogy Díaz vezetést is szerzett Szalah kiugratásából, de a videóbíró lesnek ítélte a helyzetet. Ez legalább annyira érdekes volt, mint a piros lap, a kimerevített kép alapján nem úgy tűnt, hogy lesen volt a kolumbiai csatár. A meccs után egyébként a játékvezetők szövetsége (PGMOL) közleményt adott ki emiatt, melyben azt írták, a játékvezetői stáb egyértelműen hibázott, a VAR pedig nem avatkozott közbe. Azt is hozzátették, hogy kivizsgálják az esetet. A meg nem adott gól főleg azután lett fontos, hogy két perccel később Szon egy tökéletesen kijátszott támadás végén vezetést szerzett a Tottenhamnek.

A Liverpool aztán még az első félidő hajrájában egyenlíteni tudott, miután Szoboszlai tökéletesen felívelt labdáját Van Dijk tette be középre Gakpónak, de a holland a lövés közben megsérült, le is kellett cserélni őt a második félidőre. A helyére Diogo Jota érkezett, de a csapata szerencsétlenségét ő sem törte meg, kevesebb mint fél óra után leküldték, miután gyors egymásutánban összeszedett két sárgát. Ráadásul az elsőt úgy, hogy Udogie elbotlott, miután a cipője orra hozzáért a mögötte futó Jota térdéhez.

A Tottenham viszont tíz ember ellen igazából jobban játszott, mint kilenc ellen, Jota kiállítása előtt többször is megdolgoztatták Alissont és egy lesgólt is lőttek, kettős emberelőnyben viszont nem igazán jutottak helyzetig. Amikor viszont már úgy tűnt, hogy a Liverpool kibekkeli, és kilenc emberrel is pontot tud szerezni, az utolsó pillanatban jött a liverpooli Matip, és felszabadítás helyett a saját kapujába bombázta Pedro Porro beadását. A Tottenham így elvette a Liverpool veretlenségét, és feljött a tabellán a második helyre a Manchester City mögé.

Az éllovas egyébként szintén elvesztette a veretlenségét szombaton, ráadásul pont az eddig egyetlen meccset nyerő Wolverhampton ellen kapott ki 2-1-re. A másik manchesteri csapat megpróbáltatásainak továbbra sincs vége, a múlt heti győzelem után most megint kikapott a United, ráadásul a Crystal Palace-tól, akiket kedden még 3-0-ra vertek meg a Ligakupában. A másik magyar érdekeltségű meccsen a Kerkez Milossal felálló Bournemouth sima, 4-0-s vereséget szenvedett az Arsenal ellen.

Premier League, 7. forduló

  • Tottenham Hotspur-Liverpool FC 2-1 (1-1)
  • Bournemouth-Arsenal 0-4 (0-2)
  • Everton-Luton Town 1-2 (1-2)
  • Manchester United-Crystal Palace 0-1 (0-1)
  • Newcastle United-Burnley 2-0 (1-0)
  • West Ham United-Sheffield United 2-0 (2-0)
  • Wolverhampton Wanderers-Manchester City 2-1 (1-0)
  • Aston Villa-Brighton 6-1 (3-0)

A Tottenham új, támadó futballt játszató edzőjéről szóló portrénkat itt tudják elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!